Μοιραστείτε/Share
2nd Scorpions Fest Finals
Αρχιτεκτονική
21/05/2009


   

Παρουσία του τραγουδιστή των Scorpions, Klaus Meine έγινε στην «Αρχιτεκτονική» ο τελικός για το ποιό Ελληνικό συγκρότημα θα ανοίξει τη συναυλία της 6ης Ιουλίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Αναμετρήθηκαν τρία συγκροτήματα, οι Secret Illusion, Sorrowful Angels και Spitfire. Και τα τρία ανέβηκαν στη σκηνή για δυο κομμάτια προκειμένου να εντυπωσιάσουν τον Klaus Meine και να τους επιλέξει στη συναυλία της 6ης Ιουλίου. Τα μάτια όλων γυάλιζαν, ενώ η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ δυναμική και ενθουσιώδης προς όλες τις μπάντες.


Οι Secret Illusion έπαιξαν παθιασμένα με το power metal στυλ τους, παρουσιάζοντας δυο χαρακτηριστικές τους συνθέσεις με άψογο παίξιμο και όρεξη, αλλά δίχως το κάτι παραπάνω σε σκηνική παρουσία πέραν του τραγουδιστή, ο οποίος έπαιζε με το κοινό και το ξεσήκωνε με ευκολία για να ανταποκριθεί στο συγκρότημα...

Οι Sorrowfull Angels είχαν ένα μικρό πρόβλημα με τον ήχο στα φωνητικά τους, το οποίο ευτυχώς διορθώθηκε πολύ γρήγορα και μάλλον δεν τους επηρέασε. Δημιιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με το μελαγχολικό gothic metal τους, που θύμιζε κάτι μεταξύ ΗΙΜ και Nightwish, ενώ ήταν πολύ θετικό ότι ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι και αρκετά κινητικοί πάνω στη σκηνή.

Τέλος, οι Spitfire ανέβηκαν στη σκηνή με το κοινό τους από κάτω να κάνει πιο πολύ θόρυβο από τις στίβες των Marshal που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή. Το συγκρότημα ήταν σε πολύ καλή φόρμα θυμίζοντας ακόμα και την εμφάνισή τους πριν από ακριβώς τρία χρόνια, όταν άνοιγαν για τους Dokken, σφιχτοδεμένο, δυνατό και σίγουρα η ατάκα του Αλέξη Μπαλακάκη (Hannibal), του τραγουδιστή τα λέει όλα: «επιστρέψαμε».


 

Σίγουρα, κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Meine, ούτε καν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που βρισκόταν δίπλα του, ο οποίος έπρεπε να επιλέξει ένα από τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στον τελικό μετά από αποκλεισμό πάρα πολλών άλλων. Τελικά, η πλάστιγκα έγειρε υπέρ των Spitfire, οι οποίοι πήραν την έγκριση του μεγάλου τραγουδιστή για να παίξουν support στη συναυλία της 6ης Ιουλίου. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους Sorrowful Angels και στους Secret Illusion, οι οποίοι έδειξαν ότι υπάρχει και μεράκι και όρεξη και ταλέντο στην Ελληνική σκηνή, αρκεί να της δίνουμε τη σημασία που της αρμόζει...

Γιάννης Δόλας


 
 
  Μοιραστείτε/Share

Copyright 2003-2012 Rockpages.gr    Χάρτης Ιστοσελίδας    Επικοινωνία