Λίγοι άνθρωποι έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από την εγχώρια μεταλλική κοινότητα όσο ο μεγάλος πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων! Σκεφτείτε το λίγο…χωρίς να τίθεται θέμα σύγκρισης, ο Βασίλης Λεβέντης όχι μόνο χαίρει καθολικής, μεταλλικής αποδοχής αλλά αγγίζει ίδια επίπεδα λατρείας με cult φιγούρες όπως π.χ. ο Ταξίαρχος Θεοχάρης ή ο Τόλης Τσιμογιάννης!

Ακόμη διατηρώ έντονα στη μνήμη μου τις εντυπωσιακές συγκεντρώσεις του Προέδρου στο κέντρο (στη θρυλική οδό Χαλκοκονδύλη) όπου σείονταν τα τσιμέντα από τις εκκωφαντικές ιαχές του συνθήματος: «Βασίλη, εσύ είσαι ο αρχηγός και όχι ο Μπορέλι ο Αργεντινός»! Κόντρα στα συμφέροντα των media και στο κατεστημένο της πολιτικής σκηνής, ο Πρόεδρος τα έβαλε με το σύστημα και μπορεί τελικά να ηττήθηκε (ή μήπως, όχι;) αλλά συνεχίζει απτόητος –έστω και φανερά καταβεβλημένος- τον όμορφο αγώνα του.

Γιατί όμως ο Πρόεδρος αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους Έλληνες metal fans; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό…ας αναφέρουμε κάποιους από αυτούς και είμαι σίγουρος ότι θα φέρετε συνειδητά ή μη εικόνες πολλών Ελλήνων μεταλλάδων με τα ίδια χαρακτηριστικά στοιχεία. Πρώτος και ίσως πιο σημαντικός λόγος είναι ότι ο Λεβέντης πήγαινε πάντα κόντρα στο ρεύμα, έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και συνέχιζε παρά τις όποιες αντιξοότητες. Την ίδια στιγμή ποτέ δεν απορροφήθηκε από το σύστημα και μάλιστα ήταν αυτό το ίδιο το σύστημα που τον απέβαλλε αφού τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι εγκάθετοι (βεβαίως βεβαίως) δεν συμφώνησαν ποτέ με αυτά που έλεγε. Επιπλέον, ο Πρόεδρος δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του και έλεγε πάντα την αλήθεια χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Δηλαδή, όταν έκανε λόγο για «ζώα που δεν τον πίστεψαν ενώ μιλούσε για επικείμενη εθνική χρεοκοπία», τώρα κάποιοι αναλογίζονται την ειλικρίνεια και τη διορατικότητα του Προέδρου. Άλλοι λόγοι; Ο Λεβέντης γούσταρε φραπεδάκι, φορούσε γυαλιά συνταγογραφημένα από το ΙΚΑ, είχε άμεση επικοινωνία με το λαό του και έριξε κατάρες στις οικογένειες Μητσοτάκη και Παπανδρέου δέκα και βάλε χρόνια πριν αρχίσουν να το κάνουν συστηματικά εκατομμύρια Έλληνες.

Ο Πρόεδρος υπήρξε ο ιδιοκτήτης του Καναλιού 67…δηλαδή της χρονιάς που ηχογραφήθηκε το “Born To Be Wild” (πρώτη αναφορά της λέξης Heavy Metal σε τραγούδι) ενώ έχει κυκλοφορήσει και 7’’ single το οποίο αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι για όλους εκεί έξω. Θέλετε και άλλα…; Ο Βασίλης Λεβέντης θα είναι πάντα μία εμβληματική φιγούρα, ένα σημείο αναφοράς, ένα λαϊκό είδωλο για ολόκληρη τη μεταλλική κοινότητα της χώρας μας!   

Σάκης Νίκας

Leventis02