2o Moonshine Festival @ The Ranch

0

Τι είναι το The Ranch? Μα φυσικά ο απόλυτος χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής γύρω από τον Country τρόπο ζωής που λειτουργεί στο Σοφικό Κορινθίας από το 1999 παρακαλώ. Όσο για το Moonshine Web Radio, αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς στους Jazz, Soul και country ήχους.  Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν προτού οι τρείς αυτοί πυλώνες της Country φιλοσοφίας στη χώρα μας ένωναν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της απόλυτης Αμερικάνικης εμπειρίας σε Ελληνικό έδαφος. Η αρχή έγινε το 2015 και η επιτυχία του εγχειρήματος οδήγησε χωρίς δεύτερη σκέψη στη δεύτερη και ακόμα μεγαλύτερη συνέχειά του. Το διήμερο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως συναυλίες, rally κλασσικών αυτοκινήτων, rodeo, ιππασία, τοξοβολία, μαθήματα χορού και άλλα πολλά, πάντα με επίκεντρο την Country και τα Αμερικάνικα 50s και 60s.

 Moonshine05

Φτάνοντας στο χώρο του φεστιβάλ, έμεινα με το στόμα ανοικτό καθώς δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο στα βουνά της Κορίνθου. Μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα, το The Ranch είναι μία μονάδα ψυχαγωγίας φτιαγμένη με μεράκι και σε απόλυτη αρμονία με το πευκόφυτο περιβάλλον. Κτήρια κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο και αρχιτεκτονικά πιστά στο στυλ της Αμερικάνικης άγριας δύσης. Τα πρώτα αμάξια του rally κλασσικών αυτοκινήτων είχαν ήδη τερματίσει δίνοντας ένα ακόμα υπέροχο θέαμα για τους επισκέπτες οι οποίοι κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα από αυτά. Πήρα μία γεύση από σχεδόν όλες τις δραστηριότητες όση ώρα οι μπάντες ετοιμάζονταν να ανέβουν στη σκηνή. Γύρω στις 6 το απόγευμα λοιπόν, στο σανίδι ανέβηκε ο Νίκος Ξυνός με τη μπάντα του που ανέλαβαν να ζεστάνουν το κοινό με μπόλικο Johnny Cash.

Moonshine04

Τη σκυτάλη έλαβε η Μαρία Κηλαηδόνη, κόρη του Λουκιανού η οποία όπως φαίνεται πήρε τις σωστές βάσεις από τον πατέρα της παίζοντας κλασσικές διασκευές αλλά και δικά της κομμάτια. Ακολούθησε η βράβευση των αυτοκινητιστών ενώ παράλληλα ετοιμαζόταν η απόλυτη Country μουσική εμπειρία που ακούει στο όνομα Strawhats. Οπτικά και μουσικά μας μετέφεραν στην Αμερικάνικη ύπαιθρο με το κεφάτο σετ τους ενώ στα φωνητικά συνέδραμε και ο Big George, μία μορφή της φάσης βγαλμένη από άλλη εποχή.

Moonshine02

Σε πολλά τραγούδια του σετ είχαμε και χορευτική υποστήριξη από τα μέλη του Greek Cowboys and Country Girls με μπροστάρη φυσικά τον πρόεδρο Γιώργο Σερεντίνη. Ο ήλιος έπεσε, μαζί του και η θερμοκρασία αλλά ο μπαρουτοκαπνισμένος Γιώργος Γάκης μαζί με τους Troublemakers ανέλαβε να ζεστάνει το κοινό με κεφάτο Rock ‘n’ Roll ενώ το κέφι συνεχίστηκε και μετά τη λήξη των συναυλιών, στο dj set παραγωγών του Moonshine Radio. Και κάπως έτσι τελείωσε η πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

Δυστυχώς υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν την παραμονή μου στο The Ranch και συμμετοχή στις δραστηριότητες της επόμενης μέρας. Δεσμεύομαι όμως για το Moonshine Festival του 2017!

Κώστας Κουναδίνης

Moonshine01