Οι Orphaned Land συμπληρώνουν 30 χρόνια καριέρας και το γιορτάζουν με την κυκλοφορία της συλλογής “30 Years Of Oriental Metal”, που θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου από τη Century Media.

Πρόκειται για ένα CD Box Set, που θα διατεθεί σε περιορισμένα αντίτυπα και θα περιέχει 8 CD με τα 6 άλμπουμ της μπάντας καθώς και μια bonus συλλογή από τα 30 τους χρόνια σε 2 δισκάκια. Μαζί έρχεται και ένα βιβλίο 112 σελίδων με σημειώσεις από τον Kobi Farhi, ο οποίος δηλώνει: «Ουάου, είναι απίστευτο, πέρασαν 30 χρόνια κιόλας! Κοιτώντας πίσω αισθανόμαστε τόσο περήφανοι που καταφέραμε να επεκτείνουμε την metal σκηνή από τις πασίγνωστες σκηνές της Αμερικής, Ν. Αμερικής, Ευρώπης και Σκανδιναβίας και να μεγαλώσουμε το εύρος της ξεκινώντας το “Oriental Metal”είδος από τη Μέση Ανατολή το 1991».

Διάσημοι μουσικοί έχουν πει για αυτούς κατά καιρούς:

Kirk Hammett (Metallica) 
“Orphaned Land are singing about the troubles in the Middle East and I really like what they are doing!”

Ozzy Osbourne
“The Best Hardrock band came out of the Middle East”

Steven Wilson (Porcupine Tree)
“One of the best metal bands not just in Israel, but in the whole world”

Steve Hackett (Genesis)
“Orphaned Land combines an operatic quality and world music exotica with driving rock sensibility” 

Hansi Kürsch (Blind Guardian)
“What keeps me so thrilled about it is this perfect blend of different musical cultures and the constant wave of emotions these guys have woven together in a stroke of genius. All of their work is a strong statement for humanity”