Οι Sodom θα κυκλοφορήσουν το άλμπουμ “40 Years At War – The Greatest Hell Of Sodom”, ένα επετειακό άλμπουμ για τα 40 χρόνια καριέρας τους, στις 28 Οκτωβρίου από την SPV.

Στo “40 Years At War – The Greatest Hell Of Sodom”, «ο στόχος μας ήταν να ξανα-ηχογραφήσουμε ένα τραγούδι από το κάθε άλμπουμ. Όχι απαραίτητα το πιο προφανές, θέλαμε να ηχογραφήσουμε τα πιο σπάνια, ή τραγούδια που δεν παίζουμε ποτέ, ή παίζουμε σπάνια, ζωντανά», δηλώνει ο Tom Angelripper.

«Δεν αλλάξαμε κάτι στα τραγούδια, παίξαμε στο ίδιο κούρδισμα και χρησιμοποιήσαμε τους ίδιους στίχους. Είμαστε καλύτεροι σαν μουσικοί από ότι ήμασταν τότε, φυσικά, έτσι οι νέες βερσιόν ακούγονται πιο σφιχτές και πιο σύγχρονες. Αλλά, οι ενορχηστρώσεις στα τραγούδια είναι επίτηδες οι ίδιες», συμπληρώνει ο Tom.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε CD, 2πλοLP, χρωματιστό LP αλλά, η έκδοση που κλέβει την παράσταση είναι το πλούσιο Box set, που περιέχει ένα EP με τέσσερα τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το “1982”, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Αυγούστου, το άλμπουμ σε CD, 2πλο βινύλιο σε άλλο χρώμα και ένα μεγάλο βιβλίο, με εισαγωγή γραμμένη από το Tom και πολλές ανέκδοτες ιστορίες και αναμνήσεις από οπαδούς. Τέλος, το κουτί θα περιέχει και μια κασέτα, η οποία θα περιέχει το άλμπουμ και ένα bonus track, το “Equinox” από το “Obsessed By Cruelty” του 1986, σε νέα ηχογράφηση.

Το επετειακό πνεύμα δεν αφορά μόνο αυτή την κυκλοφορία, αλλά και τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος. «Δεν θα παίζομε μόνο τα κλασικά των Sodom, αλλά θα λάβουμε υπόψη τις επιθυμίες των οπαδών. Θα αναρτήσουμε ένα δημοψήφισμα με τα τραγούδια που παίζουμε σπάνια, ή δεν έχουμε παίξει ποτέ σε περιοδεία και θα βάλουμε τους οπαδούς μας να επιλέξουν ποια θέλουν εκείνοι. Αυτή είναι η φιλοσοφία των Sodom: να είναι κοντά στους οπαδούς, να έχουν πολλές ιδέες, να καίγονται για δράση με τα μάτια στον στόχο μπροστά. Αν θέλετε μια περίληψη για τα τελευταία 40 χρόνια, θα μπορούσε να είναι αυτή: «40 χρόνια μετά και είμαστε ακόμη εδώ», ολοκληρώνει ο Tom.

Αναλυτικά οι εκδόσεις του άλμπουμ:

=> CD DigiPak incl. poster
=> 2LP, Gatefold, 140 g, cristallo/black vinyl, printed inner sleeves
=> Limited box set (Europe only) incl. exclusive coloured 2LP, CD digi, 72 pages book, bonus CD (incl. 4 exclusive songs), MC (incl. 1 bonus track), 2 posters, sticker and signed photocard
=> Download / Streaming Pre-Order Link: https://sodom.lnk.to/40YearsAtWar
=> Exclusive coloured vinyl editions only at the Napalm shop Pre-Order Link: https://napalmrecords.com/english/sodom
=> Exclusive coloured vinyl edition only at the EMP shop Pre-Order Link:  https://www.emp.de/band-merch/sodom/
=> Exclusive CD/LP Bundle with a T-shirt only at the Steamhammer shop Pre-Order Link: https://shop.steamhammer.de/artists/sodom/store

SODOM live 2022:

13.08. PL-Gdansk – United Arts Festival 2022

20.08. AT-Spital am Semmering – Kaltenbach Open Air

27.08. IT-Sardinia – Rock and Bol Metal Fest

03.09. DE-Merseburg – 10. Merseburger Rocknacht

15.09. BG-Sofia – Yunak Stadium

17.09. IT-Trezzo sull’Adda (M) – MetalItalia Festival

23.09. MEX-Monterrey – Mexico Metal Fest

21.10. DK-Fredericia – Winter Metal Magic Festival

23.10. AT-Linz – Tabakfabrik

29.10. AT-Salzburg – Messezentrum

18.11. DE-Weissenhäuser Strand – Metal Hammer Paradise

02.12. DE-Dortmund – FZW

26.12. DE-Bochum – Zeche

27.12. DE-Wolfsburg – Hallenbad

28.12. DE-Andernach – JUZ

29.12. DE-Aschaffenburg – Colos-Saal

30.12. DE-Erfurt – Central