5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ SONS OF APOLLO ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

0

Με ένα τόσο πλούσιο παρελθόν στη μουσική και με μεγάλη δισκογραφία για το κάθε τους μέλος ο Ρωμανός Τερζής αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει και μοιράζεται πέντε τραγούδια που θα ήθελε να ακούσει από τους Sons Of Apollo…

SonsOfApollo11

5. Dream Theater – Peruvian Skies («Falling into Infinity», 1997)

Η σύμπραξη Mike Portnoy και Derek Sherinian στο μοναδικό studio LP του τελευταίου με τους Dream Theater είναι φυσικά η προφανέστερη πηγή αναζήτησης υλικού, με τα «Just Let Me Breathe» και «Lines in the Sand» να έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής. Το «Peruvian Skies» είναι ένα πολύ προσβάσιμο κομμάτι για τα δεδομένα των Theater, το συγκρότημα όμως δεν το έχει συμπεριλάβει σε setlist από το 2012 και μετά – ευκαιρία να το επαναφέρουν οι Sons of Apollo.

https://www.youtube.com/watch?v=dr0ebtzSeWM

4. Talisman – Dangerous («Talisman», 1990)

Οι Σουηδοί hard rockers είναι η μπάντα στην οποία «στέριωσε» για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Jeff Scott Soto, ταιριάζοντας καλά με τον μελωδικό/AOR ήχο τους. Μάλλον είναι περίπτωση συγκροτήματος που βρέθηκε να δισκογραφεί τη λάθος δεκαετία, καθώς τα 80s θα είχαν σίγουρα υπάρξει πιο φιλόξενα για τους Talisman σε σχέση με τα 90s. Το «Dangerous» ξεχωρίζει για το riffing στα κουπλέ και είναι σίγουρα πολύ συναυλιακό – μια χαρά θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη διασκευή στο «And the Cradle Will Rock…» των Van Halen που παίζουν.

3. Bumblefoot – Don’t Know Who to Pray to Anymore («Little Brother Is Watching, 2015)

Χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ φανατικός θαυμαστής της solo καριέρας του Bumblefoot, οφείλει κανείς να του αναγνωρίσει πως δεν αρκείται, όπως πολλοί βιρτουόζοι, στο να εντυπωσιάζει με το παίξιμό του, αλλά γράφει κανονικά τραγούδια. Το «Don’t Know Who to Pray to Anymore», από τον τελευταίο μέχρι στιγμής προσωπικό του δίσκο, θα ταίριαζε στον Jeff Scott Soto και φυσικά θα αναδείκνυε σε πρωταγωνιστή τον κιθαρίστα από το Brooklyn.

2. Yngwie Malmsteen’s Rising Force – I’ll See the Light Tonight (Marching Out, 1985)

Έτσι όπως τα έχει κάνει ο Malmsteen, είναι δύσκολο να δει κανείς το υλικό του να αποδίδεται ζωντανά από ένα σοβαρό, ενεργό, πρωτοκλασάτο συγκρότημα. Για τον Jeff Scott Soto φαντάζομαι πως η απόδοση κομματιών εκείνης της εποχής αποτελεί πρόκληση, ενώ το «I’ll See the Light Tonight» είναι από τα τραγούδια στα οποία έχει συνεισφέρει στιχουργικά στο «Marching Out». Και μόνο το άκουσμα του εναρκτήριου riff θα προκαλούσε ενθουσιώδεις αντιδράσεις στον κόσμο.

1. Dream Theater – Trial of Tears («Falling into Infinity», 1997)

Ακόμη και στους λιγότερο σπουδαίους δίσκους τους, οι Dream Theater έχουν την ικανότητα να σε εντυπωσιάσουν, συνήθως με το «έπος» – από πλευράς δομής και διάρκειας – του album. Το «Trial of Tears» είναι το grand finale του «Falling Into Infinity» και θα ήταν φυσικά κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Πολύ θα ήθελα να δω τον Bumblefoot να παίζει τα μέρη του John Petrucci στο συγκεκριμένο κομμάτι και να στέκεται δίπλα στον Sherinian για τους κλασικούς DT διαλόγους κιθάρας/πλήκτρων…

https://www.youtube.com/watch?v=TY-2RgPaNWk

SonsOfApollo13