Θα θυμίσω κατ’ αρχήν ότι στην παρουσίαση του πρώτου album των Ελβετών, “War On The Inside” το 2009, μιλούσα για ένα σχήμα που ήρθε για να φέρει κάτι το ξεχωριστό στο χώρο.

Με το “Torque” οι 69 Chambers κάνουν άλλο ένα βήμα μπροστά και ανταμοίβονται για τη δουλειά τους πριν ακόμη αυτή φτάσει στα πάντα επικίνδυνα χέρια του τύπου έχοντας εξασφαλίσει συμβόλαιο με τη Massacre Records. Το “Torque” είναι εξίσου ενδιαφέρον με τον προκάτοχο του και υπερτερεί κάπως σε συνθετικό επίπεδο. Ο ήχος του έχει εμπλουτιστεί με περισσότερα industrial στοιχεία αλλά παρεμβάλονται και στιγμές αρκετά κοντά στον καθιερωμένο ήχο που ακούμε από σχήματα του λεγόμενου female fronted metal της συμφωνικής metal πλευράς του κυρίως.

Πρέπει επίσης να επισημανθούν τόσο πολύ προσεγμένη παραγωγή του album  όσο και η διαφορετικότητα του (ως προς τον τομέα της εξέλιξης της μουσικής της μπάντας) σε σχέση με το προηγούμενο.

Αξίζει η επένδυση και η στήριξη σε ένα σχήμα που πραγματικά προσπαθεί και προσφέρει κάτι το διαφορετικό απ’ ότι πέφτει καθημερινά στα χέρια μας και πολλές φορές, δυστυχώς και στ’ αυτιά μας.