Black Fate

Οι Λαρισαίοι Black Fate υπέγραψαν με την Rockshots Records και ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “Ithaca”, που είναι προγραμματισμένη για τις 23 Οκτωβρίου.

«Το “Ithaca” είναι μελωδικό, τεχνικό, groovy, αλλά και λίγο σκοτεινό», αναφέρει το συγκρότημα. «Έχει όμορφες και παράξενες μελωδίες που βγάζουν δυνατά συναισθήματα. Πιστεύουμε ότι είναι ένα άλμπουμ για τους οπαδούς οποιουδήποτε είδους metal και ελπίζουμε και οι οπαδοί να το δουν με αυτό τον τρόπο. Το “Ithaca” θεωρούμε πως είναι ένα σύνθετο άλμπουμ. Όσοι μας ακολουθούν από την αρχή θα παρατηρήσουν πολλές αλλαγές στις συνθέσεις καθώς επικεντρωθήκαμε στο να βρούμε την καλύτερη μορφή και το καλύτερο αποτέλεσμα για το κάθε τραγούδι».

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1990 στη Λάρισα από τους Νίκο και Ηλία Τζιτζιλώνη, Ηρακλή Φαναράκη και Στέλιο Παπακώστα, και ξεκίνησε την πορεία του με 2 demos, τα “Black Fate” και “A Piece Of Dream”. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε 10 χρόνια μετά το 2000, με τον τίτλο “Uncover” (Secret Port Records), ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν και τα 2 πρώτα τους demo υπό τον τίτλο “A Piece Of Dream”.

Μετά από ένα διάλειμμα το συγκρότημα επέστρεψε το 2009 με το δεύτερο άλμπουμ του, “Deliverance Of Soul” (Asiral Records). Το 2014 άλλαξε η σύνθεση με τον ερχομό του τραγουδιστή Βασίλη Γεωργίου, του μπασίστα Βασίλη Λιάκου και του κιθαρίστα Gus Drax και το συγκρότημα ηχογράφησε το “Between Visions And Lies”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από την Ulterium Records.

Το 2019 στη σύνθεση προστέθηκε και ο πληκτράς Θέμη Κοπαρανίδης και οι Black Fate μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν 12 τραγούδια που συνθέτουν το “Ithaca”, τη μίξη και το master του οποίου ανέλαβε ο Steve Lado.