Joe Lynn Turner

Μετά την πρόσφατη είδηση πως ο Joe Lynn Turner δεν θα είναι ο τραγουδιστής στο νέο άλμπουμ των Sunstorm με τίτλο “Afterlife”, που θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2021, ο τραγουδιστής δημοσίευσε μια ανακοίνωση.

«Έχω κατακλυστεί από email και σχόλια σχετικά με το νέο άλμπουμ των Sunstorm.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να διευκρινίσω τη δική μου πλευρά. Ας ξεκινήσω επισημαίνοντας πως μέχρι πριν από δυο ημέρες δεν είχα ιδέα πως η Frontiers θα συνέχιζε τους Sunstorm. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα, όπως και για εσάς.

Μετά από 5 άλμπουμ και πάνω από 12 χρόνια δουλειάς δουλεύοντας με το συγκρότημα αποφάσισα να πάω παρακάτω. Αυτή η απόφαση δεν πάρθηκε επιπόλαια, αλλά όταν ένοιωσα ότι το αρχικό νόημα του project είχε πια χαθεί.

Οι Sunstorm ξεκίνησαν σαν ένας λόγος για να ηχογραφώ και να βγάζω τραγούδια που είχα μαζέψει σαν demos για χρόνια. Από συνεργασίες με καλούς φίλους σαν τον Jim Peterik και άλλους ταλαντούχους συνθέτες γεννήθηκαν τα δυο πρώτα άλμπουμ. Αυτές οι δουλειές ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αγάπης, ενώ επένδυσα πολύ χρόνο και έμπνευση στο project. Πιστεύω ότι αυτά τα άλμπουμ θα μείνουν στο χρόνο χάρη στην αυθεντικότητά τους και στις συνεργασίες που περιέχουν.

Καθώς το συγκρότημα εξελισσόταν μετατράπηκε σε κάτι σαν «μπάντα της εταιρείας» και σταδιακά έχασα το ενδιαφέρον μου να συμμετέχω. Μου φάνηκε πως ήταν περισσότερο μια δουλειά για την οποία είχα ένα συμβόλαιο και συνεχίζοντας θα ήταν σαν να εξαπατώ τους οπαδούς μου, αλλά κυρίως τον εαυτό μου σαν καλλιτέχνη. Για να είναι κάτι αληθινό πρέπει να βγαίνει από την ψυχή και την καρδιά σου.

Μην με παρεξηγείτε, είμαι πολύ περήφανος για την πορεία των Sunstorm και τις συμμετοχές όλων όσων αναμείχθηκαν. Ήταν εξαιρετικά άλμπουμ, αλλά είχε έρθει η ώρα να προχωρήσω. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να προκαλεί συνέχεια τον εαυτό του για να εξελίσσεται και να ανεβάζει την απόδοσή του. Κι αυτό ακριβώς έκανα εδώ και πολύ καιρό τώρα και τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Κάποια στιγμή την νέα χρονιά θα κυκλοφορήσω κάτι νέο και συναρπαστικό που έρχεται από την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα μιας έντονης εμπειρίας ζωής.

Ελπίζω το μήνυμά μου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας, αλλά περισσότερο για την αγάπη, την αφοσίωση και την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η εποχή είναι πολύ δύσκολη και γεμάτη δοκιμασίες, οπότε εύχομαι να είστε υγιείς, δυνατοί και αληθινοί».