The Dictators

Το θρυλικό Νεοϋορκέζικο συγκρότημα επιστρέφει με ένα ακόμα single, με τον τίτλο “Let’s Get The Band Back Together”.

Οι Andy Shernoff (φωνή, μπάσο) και ο Ross The Boss (κιθάρα) – τα δυο original μέλη -πλαισιώνονται από τον πρώην ντράμερ των Blue Oyster Cult, Albert Bouchard, για τα πρώτα καινούρια τραγούδια από τους «Δικτάτορες» μετά από 20 χρόνια.

Αρχικά, ανακοινώθηκε η συμμετοχή και του τρίτου αυθεντικού μέλους τους γκρουπ, Scott “Top Ten” Kempner (κιθάρα), η συμμετοχή του οποίου όμως δεν είναι εφικτή λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας (άνοια).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Dictators θεωρούνται ένα από τα πρώτο-punk συγκροτήματα, έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους, “Go Girl Crazy” το 1975, ένα χρόνο πριν από το πρώτο άλμπουμ των Ramones. Έπαιζαν μαζί με τους Stooges και τους New York Dolls, ενώ ήταν τακτικοί στο CBGB’s.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλλα δυο άλμπουμ, (“Manifest Destiny” και “Bloodbrothers”) στα 70s και διαλύθηκε. Ο Ross The Boss πήγε ως γνωστόν στους Manowar, ενώ ο Scott Kempner σχημάτισε τους Del Lords. Τέλος, ο Andy Shernoff ασχολήθηκε με την παραγωγή και τη σύνθεση τραγουδιών. Ο frontman της μπάντας, Handsom Dick Manitoba σχημάτισε τους Wild Kingdom.

Από το 1981, όπου διαλύθηκαν επίσημα, μέχρι σήμερα έχουν επανασυνδεθεί αρκετές φορές με διαφορετικές συνθέσεις για συναυλίες, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και κάποιες ζωντανές ηχογραφήσεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για το “Let’s Get The Band Back Together”…