Πως φαντάζεστε το soundtrack στο… διαστημόπλοιο του Ace; Σίγουρα θα έχει Rolling Stones, Hendrix, Cream, Free και Zeppelin σε ένα οργιώδες, μεθυστικό και φιλήδονο mix-tape βουτηγμένο στις καταχρήσεις και το rock’n’roll lifestyle του διαστημικού Frehley.

Στο “Origins Vol.1” λοιπόν βρίσκουμε διασκευές πολύ κλασσικών κομματιών και τρία κομμάτια KISS ξαναπαιγμένα. Η έκπληξη κρύβεται στη συμμετοχή του Paul Stanley στο “Fire And Water” των Free, που κάνει αυτή τη συνεργασία την πρώτη συνύπαρξη των δυο τους για πολλά χρόνια, αν και δεν βρέθηκαν από κοντά σε στούντιο, παρά αντάλλαξαν αρχεία ηλεκτρονικά (άλλο ένα ξενέρωμα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής). Το καλύτερο κομμάτι είναι το “Magic Carpet Ride”, όχι γιατί η εκτέλεσή του έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά επειδή πάει γάντι στον Ace και το στυλ του. Λίγο παιχνιδιάρικο, μελωδικό, αλήτικο, ρετρό αποτελεί σίγουρα ένα highlight του άλμπουμ, όπως και τα “White Room” και “Emerald” με τη συμμετοχή του Slash και την… μπάλα να χάνεται όταν φτάνουμε στα σόλος με τις Les Paul σε παραλήρημα.  Το άλμπουμ περιέχει και άλλες συμμετοχές καλεσμένων με την Lita Ford να κλέβει την παράσταση στο “Wild Thing” των Troggs και τον John 5 στο “Spanish Castle Magic”.

Σε γενικές γραμμές τέτοια άλμπουμ διασκευών δεν προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο στον καλλιτέχνη, ούτε στον οπαδό, εκτός από άλλο ένα άλμπουμ που θα πρέπει να υπάρχει στο ράφι. Πάντως, τελευταία ο Ace κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια στην προσωπική του καριέρα με δυο αρκετά καλά άλμπουμ, τα “Anomaly” και “Space Invader”, οπότε θεωρώ το “Origins” σαν ένα διάλειμμα, αλλά η ένδειξη “Vol.1” προκαλεί…