Η χώρα μας πάντα είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τον επικό ήχο και υπάρχουν πολλά underground σχήματα που τιμούν την παράδοση του συγκεκριμένου ιδιώματος έτσι όπως αυτό γεννηθηκε και αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 80. Οι Achelous είναι ένα νέο συγκρότημα που δημιούργηθηκε το 2011 από τον κιθαρίστα Chris Achelous αλλά άρχισε ουσιαστικά να δραστηριοποιείται πιο συστηματικά δύο χρόνια μετά όταν ο πρώην τραγουδιστής των Reflection, o Χρήστος Κάππας, ήρθε στο συγκρότημα.

Είχαμε την τύχη να ακούσουμε το demo “Al Iskandar” του 2014 και αν εξαιρέσουμε την ποιότητα της παραγωγής, δεν γινόταν να μην προσέξει κάποιος τις τρεις καλές συνθέσεις που περιλαμβάνονταν στο EP. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, οι Achelous κυκλοφορούν την πρώτη επίσημη δουλειά τους, ένα EP τεσσάρων κομματιών με τίτλο “The Cold Winds Of Olympus” και όπως εύκολα καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ακραιφνούς και ανόθευτου επικου heavy metal. Οι συνθέσεις του Chris Achelous είναι εξαιρετικές και ιδιαίτερα το ομώνυμο κομμάτι αλλά και το “Myrmidons” θα εντυπωσιάσουν σίγουρα όλους τους fans του είδους. Οι επιρροές από Warlord, πρώιμους Manowar και Doomsword είναι εμφανείς αλλά ταυτόχρονα οι Achelous παρουσιάζουν και δικά τους στοιχεία ενώ και η στιχουργική θεματολογία (κυρίως) από την ελληνική μυθολογική παράδοση ταιριάζει απόλυτα στο εν γένει ύφος της μπάντας. Αν μάλιστα η παραγωγή ήταν κάπως καλύτερη το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν σαφώς πιο βελτιωμένο, αν και δεν αλλοίωσε το επικό κλίμα των κομματιών.

Το “The Cold Winds Of Olympus” αποτελεί ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα underground επικού ήχου ιδανικό για όλους εσάς εκεί έξω που δεν αρέσκονται σε μουσικές καινοτομίες και μοντερνισμούς. Άλλωστε, το παραδοσιακό heavy metal είναι α-χρονικό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μπει σε χρονικά καλούπια.

Highlight: Οι Achelous έχουν κυκλοφορήσει και ένα video-clip για το τραγούδι “Guardians of the Light”.