Ήταν το έτος 2014 όταν ο Dave “Εγώ Ειμί Το Φως” Mustaine είδε άλλα δύο μέλη του συγκροτήματος του να αποχωρούν. Οι Chris Broderick (κιθάρες) και Shawn Drover (drums) δεν έκατσαν πολύ καιρό ανενεργοί και την ίδια χρονιά ιδρύουν τους Act Of Defiance με την βοήθεια των Matthew Bachand (Shadows Fall – μπάσο) και Henry Derek Bonner (Thrown Into Exile – φωνητικά). Ένα χρόνο μετά την ίδρυσή τους, το ντεμπούτο τους είναι γεγονός.

Το ύφος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μελωδικό death/thrash, λόγω των επιθετικών φωνητικών του Bonner. Οι κιθάρες του Broderick κεντάνε, πρόκεται εξ’ άλλου για έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως. Τρομερά riff, έξυπνα solos και μελωδίες που χρωματίζουν εξαιρετικά το τελικό αποτέλεσμα. Η μελωδικότητα του album συναντάται κυρίως στα refrain ενώ σε πολλά σημεία οι κιθάρες μου φέρνουν στο μυαλό τους Slayer. Η παραγωγή είναι εξαιρετική, την οποία έχουν επιμεληθεί ο Broderick και ο Chris “Zeuss” Harris, το artwork και το logo είναι σχεδιασμένα από τον Van Williams ενώ το εξώφυλλο από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Travis Smith.

Γενικά η πρώτη προσπάθεια των Act Of Defiance κυλάει ευχάριστα και έχει μερικές εξαιρετικές εμπνεύσεις, με κομμάτια όπως τα “Thy Lord Belial”, “Throwback”, “Disastrophe” και “Crimson Psalm” να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Ρίξτε του μια αυτιά και δεν θα χάσετε.