Να που ο πρώην drummer των Guns N’ Roses απασχολεί τα media για όλους τους σωστούς λόγους και όχι για δηλώσεις του αναφορικά με τον Axl ή για το πως κατάφερε να ξεφύγει από τα ναρκωτικά. Επίσης, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Steven Adler κατάφερε να κυκλοφορήσει κάτι τόσο φρέσκο, εμπνευσμένο και αναζωογονητικό τιμώντας ταυτόχρονα το hard rock παρελθόν του. Εγώ, προσωπικά, δεν περίμενα με τίποτα να ακούσω κάτι τέτοιο δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Adler αλλά και του μάλλον τυπικού street rock n’ roll ήχου που μας είχε συνηθίσει με τους Adler’s Appetite.
 
Το “Back From The Dead” είναι ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται ιδανικά το παρελθόν και το μέλλον του hard rock. Φανταστείτε τις μελωδικές στιγμές των Guns (χωρίς να τους κοπιάρει σε κανένα σημείο) με τις μοντέρνες πινελιές –στη σύνθεση και στην παραγωγή- συγκροτημάτων όπως οι Hinder και οι Nickelback. Δεν ξέρω αν ο ίδιος ή το management τον συμβούλευσε για την πρόσληψη των τριών υπολοίπων μελών αλλά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε καθώς η απόδοση τους είναι άριστη! Η παραγωγή, τέλος, του “Back From The Dead” είναι εσκεμμένα προορισμένη για τα αμερικάνικα ραδιόφωνα ειδικότερα…και την Αμερική γενικότερα!
 
Highlight: Ύστερα από 25 χρόνια, ο Steven Adler καταφέρνει να βγει επιτέλους από τη σκιά των Guns N’ Roses. Του ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια…