After The Wave Festival @ Second Skin

0

Το χορό άνοιξαν Τα Ορκ Της Ραφήνας, ένα νεανικό punk rock συγκρότημα με χαβαλεδιάρικο στίχο οι οποίοι αν φάνηκαν λίγο μαγκωμένοι στην αρχή έδωσαν μια καλή εμφάνιση. Στα θετικά το κοινό το οποίο ήξερε κάποια κομμάτια τους και τους βοήθησε να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Ειδικά στα “Bulbasaur” και “Η Χελώνα Η Φιφή” οι αντιδράσεις ήταν τρομερές. Έπαιξαν και την απαραίτητη διασκευή στους Kafrilion και μετά από περίπου μισή ώρα αποχώρησαν για να δώσουν τη θέση τους στους My Inferno.

IMG 7095

Αλλαγή ύφους με άλλο ένα καινούριο συγκρότημα, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο EP “Inhuman”. Οι επιρροές τους ποικίλουν, αν και περισσότερο αρέσκονται στο modern/alternative metal ήχο. Παρουσίασαν δικά τους κομμάτια όπως και διασκευές και κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου που είχε αρχίσει να αυξάνεται.

Συνέχεια με τους Upon Revival, οι οποίοι πήραν την θέση των Deadpile που δεν μπόρεσαν να παίξουν λόγω αλλαγή drummer. Άλλο ένα αρκετά καινούριο συγκρότημα, καθώς δεν μετράνε ούτε δυο χρόνια παρουσίας. Με ήχο επηρεασμένο κυρίως από το alternative metal έπαιξαν δικά τους κομμάτια καθώς και διασκευές σε Disturbed, Alter Bridge και Within Temptation. Και μπορεί τα μέλη τους να ήταν στατικά αλλά η Αναστασία Παπαδοπούλου πίσω από το μικρόφωνο δε σταματούσε να χτυπιέται καθώς έδινε ό,τι είχε όταν τραγουδούσε.

IMG 7507

Η ώρα πέρασε και το Second Skin είχε σχεδόν γεμίσει. Σπάνια νιώθω μειονεκτικά σε ένα συναυλιακό χώρο και αυτή ήταν μια τέτοια περίπτωση καθώς ζήτημα το 10% του κοινού να έχει τελειώσει το σχολείο. Οι Anorimoi βγήκαν στη σκηνή και το party ξεκίνησε. Ένα συγκρότημα που παρά τον σατυρικό του στίχο, δεν παύει να συμπεριφέρεται επαγγελματικά καθώς και πολύ ωραία heavy metal τραγούδια γράφει και δίνει τρομερές εμφανίσεις. Επίσης, ένα συγκρότημα που δεν θες να σου φέρει η κόρη σου σπίτι ή να κάθεται σε διπλανό τραπέζι από εσένα στην ταβέρνα.

IMG 7639

Οι χρυσές επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ο κόσμος δεν σταματούσε να φωνάζει και να συμμετέχει και η βραδιά κυλούσε εξαιρετικά. Ο Μπόκολης στα drums, αντίθετα με τον cult ήρωα ελληνικής ταινίας, ήταν στιβαρός και καθοδηγούσε κάθε σύνθεση. Ο Tafoplakium στο μπάσο, σαν γνήσιο αποτυχημένο τέκνο του Σατανά, συμπλήρωνε ιδανικά τον συμπαίκτη του. Ο Satrigiannis στην κιθάρα εξαπέλυε riff γεμάτα φωτιά και έρωτα. Ο Necropethamenos στην άλλη κιθάρα, ήταν ο κλασσικός βράχος που κρατάει γερά το οικοδόμημα που λέγεται Anorimoi.

IMG 7609

Ο Τραμπάκουλας στο μικρόφωνο, σαν άλλος Dickinson, έκανε τον κόσμο ό,τι ήθελε καθώς τραγουδούσε στίχους βγαλμένους από ζωή. Τέλος, ο τεράστιος (μεταφορικά και κυριολεκτικά) Κόμης Vargsteiner φρόντισε και πάλι να ψυχαγωγήσει τον κόσμο με ποιήματα και μαθήματα ζωής τα οποία γέμισαν γνώση τα νεανικά κεφάλια του κοινού. Κάπως έτσι πέρασε η ώρα, οι Anorimoi έδωσαν άλλο ένα live εγγύηση και εμείς περιμένουμε το επόμενο After The Wave.

Γιώργος Τερζάκης

Setlist: Ένα Κεφτεδάκι Τόσο Δα, Σπάσε το Σπυρί, Καμικάζι, Porque Τασία, Καλά Να Πάθεις, Η Χειρότερη Μέρα Ever, Σκάσε Ηλίθια, Κακό Παιδί, Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας Των Νίντζα, Το Μέγεθος Μετράει, Στάσου Λίγο, Ο Κάλος, Άσε Κάτω Το Δίκαννο Γιαγιά, Club Da How, Κάμα Σούτρα, Στοιχειωμένο Ψυγείο, Χριστός Και Αντίχριστος, Βαζελίνη, Καριόλα, Στο Πρώτο Ραντεβού

{galleryLiveReports/2016/AfterTheWave}{/gallery}