Λιγότερο “scream”, περισσότερο punk, αλλά πάντα emo για το Αμερικάνικο διαρκώς ανερχόμενο scream-o  γκρουπ  των Aiden, που αν ακούσεις μια φορά το αγαπάς για πάντα.
 
Το “Some Kind Of Hate” είναι σκοτεινό, δυνατό και αρκετά πιασάρικο, τρία στοιχεία που φαινομενικά δεν συνδυάζονται, ιδιαίτερα το πρώτο με το τρίτο! Κι όμως οι Aiden βρίσκουν τον τρόπο να ενσωματώσουν τις αναμφισβήτητες Misfits (υπάρχει διασκευή στο “London Dungeon”), μέχρι και Killing Joke επιρροές τους κυκλοφορώντας παράλληλα (άλλη) μια εξαιρετική δουλειά. Μάλιστα, αυτό εδώ δεν είναι το δεύτερο άλμπουμ που κυκλοφορούν φέτος, καθώς είχε προηγηθεί το “Disguises” τον Μάρτιο, το οποίο ομολογώ ότι δεν το είχα αντιληφθεί, οπότε θα πρέπει να γίνει η σχετική ακρόαση…
 
Ιδιαίτερα σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου η συνέπεια και η ποιότητα δύσκολα συμβαδίζουν, το να βγάλεις συνεχόμενα καλά άλμπουμ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Όχι μόνο καθιερώνει το όνομά σου και με αυτόν τον τρόπο ανταμείβεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους οπαδούς σου, αλλά βοηθάς και τη μουσική γενικότερα!

Από τους μαύρους και άραχλους εφιάλτες των Aiden, που συχνά πυκνά αρχίζουν με αποσπάσματα από ταινίες, αυτοί που θα σας ανατριχιάσουν και θα σας στοιχειώσουν περισσότερο είναι οι: “There Will Be Blood”, “Freedom From Religion”, “The Courage To Carry On”, “Broken Bones” και η διασκευή στο “Transmission” των… Joy Division, μια ακόμα απόδειξη για το πόσο ανοιχτόμυαλο είναι αυτό το συγκρότημα και πως μπορεί να προσαρμόζει στο ύφος του ό,τι του κάνει «κλικ».
 
Αν σας αρέσει, ή ψάχνεται τον μοντέρνο Αμερικάνικο ήχο, που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις ταμπέλες, δεν κατηγοριοποιείται και συνδυάζει πολλά και ενδιαφέροντα, ακόμα και παράταιρα στοιχεία, τότε οφείλεται στον εαυτό σας να ανακαλύψετε τα άλμπουμ των Aiden!
 

Tags

Aiden