Οι Airrace είναι ένα από τα πιο cult ονόματα στο χώρο του AOR με λίγους αλλά πολύ φανατικούς θαυμαστές. Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο μουσικό προσκήνιο στα μέσα της δεκαετίας του 80, κυκλοφόρησαν ένα εξαιρετικό ντεμπούτο (“Shaft of Light”) και…εξαφανίστηκαν για καμιά 25αριά χρόνια! Μία εμφάνιση, όμως, στο Firefest τους έπεισε να δουν την επιστροφή τους λίγο πιο σοβαρά και να κυκλοφορήσουν το δεύτερο album τους με τον σημειολογικό τίτλο “Back To The Start”.
 
Για να χρησιμοποιήσω μία ενδεικτική πρόταση για το δίσκο, θα αρκεστώ στο να πω ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό δείγμα East Coast AOR με άμεσες παραπομπές στον ήχο των early 80s…κάτι σαν ένα σταυροδρόμι όπου οι Boston συναντούν τους New England με ανεπαίσθητες pomp δόσεις. Αν ακούσετε το “Two of a Kind” θα αισθανθείτε ότι ο Tom Scholz είναι guest στο “Back To The Start” ενώ το “Call Me Anytime” φέρνει λίγο από Balance. Καθόλου άσχημα, δηλαδή…
 
Κάποτε ο Derek Oliver είχε γράψει για τους Airrace στο Kerrang ότι σε όποιον δεν αρέσουν οι Airrace του αξίζει να εκτελεστεί! Εντάξει…ας τον πυροβολήσουν στο πόδι για να θυμάται μία ζωή το λάθος του!
 
Highlight: Στο πρώτο album των Airrace τύμπανα έπαιζε ο Jason Bonham.
 

Tags