Ακυρώνονται όλα τα γερμανικά καλοκαιρινά φεστιβάλ

0

Με απόφαση της καγκελάριου Α. Μέρκελ τα μεγαλύτερα γερμανικά φεστιβάλ του καλοκαιριού Rock Am Ring, Rock Im Park, Wacken Open Air και Bang Your Head!!!! Ακυρώνονται λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκτασης του lockdown για τους πολίτες για τις 3 Μαΐου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις, όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες, συναυλίες και φεστιβάλ μέχρι τα τέλη Αυγούστου το νωρίτερο.

Οι διοργανωτές του Wacken ανακοίνωσαν τα εξής:

«Χθες η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εξαιτίας του κορωνοïού δεν θα επιτρέπονται οι μαζικές συγκεντρώσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αντιμετωπίζουμε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην 30χρονη ιστορία μας. Με βαριά καρδιά σας ενημερώνουμε ότι φέτος δεν θα διεξαχθεί το Wacken Open Air.

(…)Ωστόσο, στηρίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλο τον κόσμο. Η υγεία σας και η ασφάλειά σας ήταν και θα είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Σαν διοργανωτές δεσμευτήκαμε να αναλάβουμε την μεγάλη ευθύνη να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών».

Πληροφορίες σχετικά με όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια και για το φεστιβάλ του 2021 θα ανακοινωθούν σύντομα.