AliceCooper02
Στο Wembley Arena, το αρχικό ζέσταμα αναλαμβάνουν οι The Tubes, ένα ιστορικό σχήμα με το δικό του χαρακτήρα, κυρίως επί σκηνής με κορυφαία φυσιογνωμία αυτή του τραγουδιστή Fee Waybill. Δεν είδα δει live μέχρι τώρα τους The Tubes και η αλήθεια είναι ότι μου άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η συνέχεια ανήκε στους The Mission, άλλο ένα βαρύ όνομα με τους Wayne Hussey και Craig Adams να δείχνουν σε άριστη κατάσταση παρουσιάζοντας ένα best off show ενθουσιάζοντας το δικό τους κοινό που είχε μαζευτεί μπροστά στη σκηνή με τους πάντα διαχρονικούς ήχους των “Severina”, “Deliverance”,”Wasteland” αλλά και των περισσότερων στιγμών του σαρανταπεντάλεπτου set των The Mission που ήταν το ακόλουθο:

Setlist: Tower Of Strength, Beyond The Pale, Like A Hurricane (Neil Young cover), Severina, Like A Child Again, Butterfly On A Wheel, Met-Amor-Phosis, Wasteland, Deliverance.

AliceCooper04

Πρώτες νότες του “Brutal Planet” και τα καθίσματα του SSE Arena Wembley (έτσι ονομάζεται πλέον) ελαφραίνουν καθώς όλοι σηκώνονται όρθιοι! Ο Prince Of Darkness είναι στη σκηνή με την τρέχουσα μπάντα του και άλλο ένα Alice Cooper show έχει ξεκινήσει. Το μεγαλύτερο μέρος του set μου ήταν σε μεγάλο βαθμό γνωστό, ήταν αυτό της μέχρι τώρα περιοδείας του από τις αρχές του χρόνου με προσθήκη μόνο του “Paranoiac Personality” από το εκπληκτικό τελευταίο του album, “Paranormal”. Φυσικά, ένα Alice Cooper show δε χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του, ακόμα κι αν το βλέπεις κάθε μέρα. Όσες φορές το είχα δει μέχρι σήμερα, κορύφωση ήταν το διάστημα από το “Ballad Of Dwight Fry” (αγαπημένη μου σκηνή στο show) μέχρι τον αποκεφαλισμό με τα “I Love The Dead” ή “Killer” – ανάλογα με την εκάστοτε επιλογή του set. Δε θα πρέπει εδώ να παραλείψω το γεγονός ότι το σημερινό Alice Cooper group είναι ένα από τα καλύτερα ever με το αγριοθήλυκο που ακούει στο όνομα Nita Strauss να ξεχωρίζει για οποιονδήποτε λόγο μπορεί κανείς να φανταστεί!

AliceCooper03

Κι ενώ το αιμόφυρτο κεφάλι του Alice Cooper έχει αποσυρθεί από τη σκηνή, ο Cooperman εμφανίζεται ξανά αναγγέλλοντας “Ladies and Gentlemen, the original Alice Cooper group!” και το Wembley παίρνει φωτιά! Οι Alice Cooper,  Dennis Dunaway, Michael Bruce και Neal Smith είναι ξανά μαζί έπειτα από 43 ολόκληρα χρόνια! Στη σκηνή παραμένει μόνο ο Ryan Roxie προκειμένου να καλύψει το κενό στην κιθάρα του εκλιπόντος Glen Buxton. Τα “I ‘m Eighteen”, “Billion Dollar Babies”, “No More Mr. Nice Guy” και “Muscle Of Love” γράφουν μια νέα ιστορία, δεν ξέρει κανείς αν αυτό θα το ξαναζήσουμε και προσωπικά, δεν έχω παρά να εκτιμήσω το γεγονός ότι έζησα κάτι που πραγματικά δεν περίμενα ότι θα ζούσα. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του original group, background στη σκηνή ήταν το εξώφυλλο του “Billion Dollar Babies”, τίτλος που κράτησε το group όταν ο Alice Cooper αποχώρησε απ’ αυτό.

AliceCooper01

Το encore ήταν τι άλλο; Το “School’s Out” αναμεμειγμένο με το “Another Brick In The Wall” όπως συνηθίζει ο Alice τα τελευταία χρόνια, με όλους τους μουσικούς πλέον στη σκηνή.

Τελειώνοντας, η original σύνθεση έμεινε στη σκηνή για επιπλέον χαιρετισμό και αφιέρωσε το show στη μνήμη του Glen Buxton που έφυγε από κοντά μας στις 19 Οκτωβρίου του 1997, ένα μήνα περίπου δηλαδή αφού συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τότε.

Επίλογος; School’s Out for Christmas, τι άλλο;

Setlist: Brutal Planet, Under My Wheels, Lost In America, Pain, Department Of Youth, The World Needs Guts, Woman Of Mass Distraction, Nita Strauss guitar solo, Poison, Halo Of Flies, Feed My Frankenstein, Cold Ethyl, Only Women Bleed, Paranoiac Personality, Ballad Of Dwight Fry, Killer, I Love The Dead, I ‘m Eighteen, Billion Dollar Babies, No More Mr. Nice Guy, Muscle Of Love, School’s Out
Δημήτρης Καζαντζής

φωτογραφίες από τη σελίδα του Alice Cooper στο Facebook