Οι Fortress Under Siege κυκλοφόρησαν άλλο ένα βίντεοκλιπ από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Atlantis” για το ομώνυμο τραγούδι.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου από την ROAR! Rock Of Angels Records μετά από ειδική άδεια της Metal Mad Music. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Την παραγωγή του άλμπουμ ανέλαβε ο Fotis Benardo, ενώ το master έκανε ο George Neratzis (Pain Of Salvation, Abbath, Dark Funeral, Gus G). Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Yiannis Koutrikas.

Οι θεματικές του άλμπουμ είναι εμπνευσμένες από την αρχαία ελληνική μυθολογία, με το “Seventh Son” να μιλάει για τον βασιλιά Θησέα, το “Hector’s Last Fight” για τη μάχη του Έκτορα με τον Αχιλλέα, το “Spartacus” αναφέρεται προφανώς στον Σπάρτακο ως σύμβολο της αέναης πάλης για ελευθερία, το “Vengeance” είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική ομώνυμη ταινία του 1982, ενώ το “Lords Of Death” αναφέρεται στους Βίκινγκ. Ωστόσο, υπάρχουν τραγούδια με κοινωνική ευαισθησία και αναφέρονται σε σύγχρονα προβλήματα όπως το bullying στα σχολεία (“Time For Rage”) και η ανθρώπινη επικοινωνία (“Silence Of Our Words”). Το ομώνυμο τραγούδι αναφέρεται αλληγορικά στην Ατλαντίδα για όλα εκείνα για τα οποία μοχθείς και επιθυμείς σε όλη σου τη ζωή, αλλά δεν κατορθώνεις ποτέ, σαν μια μοιραία γυναίκα.

Η σύνθεση του συγκροτήματος έχει ως εξής: Τάσος Λάζαρης – φωνή, Φώτης Σωτηρόπουλος – Lead κιθάρες, Θέμης Γουρλής – ρυθμικές κιθάρες, Γιώργος Γεωργίου – πλήκτρα, Άλεξ Σταύρακα – μπάσο, Δημήτρη Καπουκάκης – τύμπανα

Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1992 από τους Φώτη Σωτηρόπουλο (κιθάρες) και Γιάννη Βασιλάκη (κιθάρες) μετά τη διάλυση των παραδοσιακών metalers, Gladiators, μαζί με τους Μιχάλη Σμέρο και Νίκο Δέδε σε φωνητικά και τύμπανα αντίστοιχα. Το ντεμπούτο μίνι-CD τους κυκλοφόρησε το Δεκέμβριου του 1996.

Στο μεταξύ, οι Βαγγέλης Χατζηανδρέου (μπάσο) και Γιώργος Γεωργίου (πλήκτρα) ήρθαν στο συγκρότημα και με αυτή τη σύνθεση οι Fortress Under Siege έπαιξαν συναυλίες  για την προώθηση  του άλμπουμ μέχρι τη διάλυσή τους το 1998.

Αν και ανενεργοί συνέχισαν να συνθέτουν τραγούδια και το 2010 επανενώθηκαν και κυκλοφόρησαν το “The Mortal Flesh Of Love” (Ιούλιος 2011) από τη Metal Mad Music.

Το 2012 με το συγκρότημα να προσπαθεί να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες και να βρίσκεται στο στάδιο προ-παραγωγής νέου άλμπουμ, ο τραγουδιστής Μιχάλης Σμέρος αποχωρεί. Αντικαταστάτης του ο Alex “Hannibal” Μπαλακάκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του αμέσως. Το Δεκέμβριο του 2014 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Phoenix Rising”.

Την περίοδο 2015-2020 η δραστηριότητα ήταν έντονη. Το συγκρότημα άνοιξε τη συναυλία των Accept το Μάιο του 2015, ενώ ήταν headliner στα “Hermoupolis Indie Rock Festival” και “Athens Wreck Festival”. Το 2016 μετά την αποχώρηση του Hannibal στη σύνθεση προστέθηκε ο Τάσος Λάζαρης σαν δεύτερος κιθαρίστας.

Οι Fortress Under Siege μπήκαν στα Devasoundz Studios στην Αθήνα με τον Foti Benardo για να ηχογραφήσουν το επόμενο άλμπουμ τους με τον Μιχάλη Λίβα στα φωνητικά. Όμως, αφού τελείωσαν οι ηχογραφήσεις ο τραγουδιστής αποχώρησε και έτσι το συγκρότημα αποφάσισε να δώσει το μικρόφωνο στον Τάσο Λάζαρη, ο οποίος ξαναηχογράφησε από την αρχή όλα τα φωνητικά, και στη θέση του δεύτερου κιθαρίστα να έρθει ο Θέμης Γουρλής.