ALLOCHIRIA

0

Σε λίγες μέρες οι Allochiria θα παίξουν στα πλαίσια του Temple Festival (26/12, Temple Athens, μαζί με Half Gramme of Soma, Message In A Cloud και Devil Flower Mantis). Με αφορμή αυτή την headline εμφάνιση ρωτάμε την Ειρήνη (φωνητικά) για το τι συμβαίνει στο στρατόπεδο αυτής της τρομερής μπάντας.

Allochiria1
Rockpages.gr: Καλησπέρα Ειρήνη. Αρχικά, πες μας λίγα λόγια γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν καθόλου το συγκρότημα.

Ειρήνη: Καλησπέρα! Είμαστε μπάντα από το 2008, εγώ προσωπικά μπήκα το ’10 και ο Στέφανος (τύμπανα) το ’14. Έχουμε βγάλει ένα ΕΡ και δύο δίσκους, το Omonoia και το Throes, και η ταμπέλα που ίσως ταιριάζει καλύτερα στη μουσική που παίζουμε είναι post-sludge.

Rockpages.gr: Πως προέκυψε το ασυνήθιστο όνομα;

Ειρήνη: Η αλλοχειρία είναι μια αρκετά άσχημη καθώς και ψυχεδελική πάθηση η ύπαρξη της οποίας μας εντυπωσίασε. Παράλληλα μας άρεσε πολύ το πώς ακούγεται και γράφεται.

Rockpages.gr: Ποιες είναι οι επιρροές σας; Υπάρχει κάποιο συγκρότημα στο οποίο όλοι συμφωνείτε;

Ειρήνη: Μουσικά συμφωνούμε σε ISIS, Cult of Luna, Russian Circles, Cloudkicker, Omega Massif, Converge, αρκετές μπάντες βασικά. Αλλά ακούμε πραγματικά άπειρη μουσική, όλοι μας, οπότε μουσικά τις επιρροές μας δεν θα τις τοποθετούσα πλέον κάπου, πλην των προαναφερθέντων μπαντών δηλαδή. Πιο πολύ μπορεί να αναφερόμαστε πλέον στην παραγωγή κάποιου δίσκου που «θα θέλαμε κάτι τέτοιο», παρά σε ριφς και ιδέες.

Allochiria2

Rockpages.gr: Ασχολείστε με τα social media; Πόσο συχνά τσεκάρετε views και likes και πόσο σημαντικό/αναγκαίο είναι για ένα συγκρότημα στην εποχή μας;

Ειρήνη: Ασχολούμαστε αλλά θα μπορούσαμε και καλύτερα  Εγώ κι ο Στέφανος διαχειριζόμαστε το instagram της μπάντας για παράδειγμα, αλλά οι υπόλοιποι μας κράζουν γιατί θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενεργοί χαχα.
Γενικά τα τσεκάρουμε ναι. Σίγουρα κοιτάμε αν κάποιο ποστ έχει πάει καλά για παράδειγμα, και προσπαθούμε να απαντάμε στα μηνύματα asap, αλλά δεν χάνουμε και τον ύπνο μας, κατάλαβες.

Rockpages.gr: Είναι για σας οι στίχοι το ίδιο σημαντικοί με τη μουσική;

Ειρήνη: Ναι. Γενικά τους προσέχουμε, γράφω δηλαδή εγώ αλλά όλοι έχουμε γνώμη και ιδέες, συζητάμε πώς θέλουμε να κινηθούμε σε κάθε δίσκο και αποφασίζουμε μαζί τους τίτλους των κομματιών.

Allochiria3

Rockpages.gr: Έχετε προσέξει πολύ και το αισθητικό κομμάτι τόσο στο layout των άλμπουμ με την εξαιρετική δουλειά του Ultragrim όσο και με τα visuals στις ζωντανές εμφανίσεις τα οποία παρατηρώ ότι τραβάνε πολλές φορές την προσοχή. Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτά;

Ειρήνη: Ευχαριστούμε. Τα αγόρια ασχολούνται με αυτά, κυρίως ο Θοδωρής (μπάσο) στις επιλογές. Όλοι τους έχουν όμως κάποιες ιδέες και κρατάνε υλικό, το οποίο το συνθέτουν μετά και το τσεκάρουμε όλοι στις πρόβες.

Rockpages.gr: Είναι αλήθεια πως ένας λόγος που γυρνάς την πλάτη στο κοινό είναι για να τα βλέπεις και εσύ; 🙂

Ειρήνη: Χαχα δυστυχώς όχι, συνήθως δεν τα προσέχω την ώρα των lives 🙂

Rockpages.gr: Στις 26 Δεκεμβρίου θα σας δούμε στο Temple Festival, ένα χώρο που σας έχουμε πετύχει αρκετές φορές. Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά;

Ειρήνη: Αρχικά τον Σταύρο που οι υποχρεώσεις του επέτρεψαν αυτή τη φορά να έρθει να παίξει! Επίσης θα παίξουμε κάποια κομμάτια που είχαμε καιρό να παίξουμε live, ίσως προλάβουμε να χώσουμε κι ένα καινούριο που δεν έχουμε ξαναπαίξει. Θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο μας ψήνει να παίξουμε κομμάτι που αντί για στίχους έχει άναρθρες κραυγές.

Allochiria5

Rockpages.gr: Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε; Ξέρω πως υπάρχει ένα νέο ευρωπαϊκό τουρ για την άνοιξη. Στούντιο πότε θα μπείτε;

Ειρήνη: Αμέσως μετά! Για αρχή το τουρ τον Μάρτιο του 2020 θα μας κρατήσει για αρκετές μέρες μακριά απ’ τα σπίτια μας, θα είναι το μεγαλύτερο που έχουμε πάει μέχρι στιγμής. Επιπλέον, εδώ και μήνες γράφουμε καινούριο υλικό και είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των συνθέσεων για καινούριο δίσκο, οπότε θα είναι το κύριο μέλημά μας με το που τελειώσουμε το τουρ.

Rockpages.gr: Κάτι τελευταίο για κλείσιμο;
Ειρήνη: Ελπίζουμε να σας δούμε όλους στις 26/12 στο Temple για να κλείσουμε τη χρονιά με ένα δυνατό live μαζί!

Allochiria4