Το εξαιρετικό feedback του “Pawns & Kings”, καθώς και αυτή καθ’αυτή η παρουσία της Lzzy και της παρέας της, «her boys» όπως αποκαλεί τα μέλη της μπάντας είναι ένα καλό κίνητρο για να πάρεις τη Jubilee Line και να κατηφορίσεις στο O2 Arena, αυτό το απίστευτο και υπερσύγχρονο venue και όχι μόνο.

Τη βραδιά ανοίγουν οι Mammoth WVA, η μπάντα του Wolfgang Van Halen, γιού του τεράστιου Eddie Van Halen ο οποίος προσπαθεί απλά να τιμήσει το όνομα του  πατέρα του αφού οτιδήποτε περισσότερο θα ήταν ουτοπία να φανταστούμε. Το συγκρότημα έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση για περίπου 35 λεπτά. Το alternative rock ελαφρώς χαμηλοκουρδισμένο στυλ των παιδιών αυτών ήταν καλό από συνθετικής πλευράς και σε συνδυασμό με το καλό πραγματικά παίξιμο του Wolfgang έδειξε να ικανοποιεί το κοινό που πάντως δε γέμισε το O2.

Ό,τι και να πω για τους Halestorm δε μπορεί να γίνει κατανοητό αν κάποιος δε δει τη Lzzy Hale λυσσασμένη πάνω στη σκηνή να βγάζει έξω το λαρύγγι της και να ξεσηκώνει τους πάντες με το απίστευτο και πολύ προσωπικό της performance. Αυτή η τύπισσα είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να παρουσιάσει το rock and roll του 2022! Απλά, απίστευτη! Το μισό set των Halestorm αφορούσε το εξαιρετικό τελευταίο album τους, το “Back From The Dead”, στα “Mine” και “I Get Off” όμως το O2 πήρε φωτιά! Ήταν μια εμφάνιση που δε θα διστάσω να χαρακτηρίσω άριστη με τα  λεπτά για διάρκεια να φαντάζουν πολύ λίγος χρόνος.

Setlist: The Steeple, Love Bites (So Do I), Wicked Ways, Bombshell, Mine, Familiar Taste Of Poison, drum solo, Back From The Dead, I Get Off, I Miss The Misery.

Η ώρα για το super group είχε φτάσει και οι πρώτες νότες του “Silver Tongue” ξεσηκώνουν το Λονδρέζικο κοινό. Ο Myles Kennedy μπορεί να είναι η περσόνα των Alter Bridge, η προσοχή μου όμως πέφτει στον Mark Tremonti, δείχνει να είναι αυτός η κινητήρια δύναμη. Σε κάθε περίπτωση, οι Alter Bridge δίνουν ένα εξαιρετικό show με κομμάτια από όλες τους τις κυκλοφορίες εκτός του concept “AB III”. Κλείνοντας με τα “Rise Today” και “Open Your Eyes” στο encore τα χειροκροτήματα του κόσμου μιλούσαν από μόνα τους. Στα 100 λεπτά επί σκηνής οι Alter Bridge κατάφεραν να ενθουσιάσουν τον κόσμο και να επιβεβαιώσουν εμφατικά τις μουσικές τους ικανότητες. Δεν κατάφεραν να γεμίσουν ένα venue 20.000 χωρητικότητας στο οποίο έχουν ξαναπαίξει το 2019, αυτό όμως δε νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να τους χρεωθεί. Ήταν μια πολύ καλή παρουσία από τους Αμερικανούς.

Setlist: Silver Tongue, Addicted To Pain, Ghost Of Days Gone By, Before Tomorrow Comes, This Is War, Shed My Skin, Burn It Down, Cry Of Achilles, In Loving Memory, Blackbird, Pawns & Kings, Wouldn’t You Rather, Isolation, Metalingus, Rise Today, Open Your Eyes.

Δημήτρης Καζαντζής