Ένα από τα πιο ταλαντούχα δίδυμα σε ολόκληρο το φάσμα του rock επιστρέφει, και ως γνωστόν οι διαρχίες, από τον Jagger και τον Richards μέχρι τον Hetfield και τον Ulrich, δεν τα πάνε κι άσχημα. Εν προκειμένω, ο Myles Kennedy με τον Mark Tremonti υπογράφουν τον πέμπτο δίσκο των Alter Bridge, για μια ακόμη φορά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Το «The Last Hero» δεν χάνει κανένα από τα χαρακτηριστικά της μπάντας, τη φωνάρα του Kennedy, τα μεγαλόπρεπα ρεφρέν και τη σούπερ δουλειά στις κιθάρες, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει δυο-τρία «κόλπα» ακόμη, κυρίως από πλευράς δομών.

Οι Alter Bridge είναι μια από τις λίγες σύγχρονες μπάντες που τα κάνουν όλα: Θέλεις single που σου κολλάει στο μυαλό με τη μια; Πάρε το «Show Me A Leader» (ολόκληρο, όχι το radio edit). Mid-tempo έπη; «The Other Side». Μπαλάντες; «Cradle to the Grave». Γκάζια; «Crows on a Wire» και τα solo album του Tremonti για back up.

Υπάρχει μια υποψία filler στο album, αν και 2 τραγούδια σε δίσκο με 13 κομμάτια και 66 λεπτά διάρκεια δεν τα λες πολλά, η οποία του στερεί τον χαρακτηρισμό «άριστο». Χορταστικό και απολαυστικό πάντως είναι. Ας τους φέρει κάποιος Χριστιανός για live… Αν βέβαια είναι άθεος ο άνθρωπος ακόμη καλύτερα.