Αναβάλλεται η περιοδεία των Machine Head στην Ευρώπη – επηρεάζεται και η Ελλάδα

0

Οι Machine Head ανακοίνωσαν την αναβολή της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας λόγω του κορονοϊού. Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσουμε την αναβολή της επερχόμενης περιοδείας μας στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο για την 25η επέτειο του “Burn My Eyes”. Σαν κάτοικοι του Bay Area έχουμε επηρεαστεί πολύ και είμαστε μάρτυρες του τι συμβαίνει. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις πάνω από 1000 άτομα έχουν απαγορευτεί στο San Jose, ενώ οι εκδηλώσεις και τα συνέδρια που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο San Fransisco αναβλήθηκαν.

Παρακολουθούμε την κατάσταση σε όλο τον κόσμο καθημερινά και σε επαφή με όλους τους promoters και τις τοπικές κυβερνήσεις για το status των συναυλιών μας. Πριν μια εβδομάδα αναβάλλαμε 6 συναυλίες για τη δεύτερη εβδομάδα Απριλίου, εξαιτίας της απαγόρευσης των 1000 ατόμων. Ακόμα και τότε είχαμε μια ελπίδα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει και να επιτραπούν οι δημόσιες συγκεντρώσεις μέχρι να βγούμε σε περιοδεία.

(…)Πριν από 15 λεπτά ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε τον κορονοϊό σε πανδημεία.

Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι η υγεία και η ασφάλεια των οπαδών μας. Δουλέψμα πολύ σκληρά με το management, τους ατζέντηδες και τους συνεργάτες μας για να βρούμε λύσεις και εξετάσαμε όλες τις επιλογές, αλλά τα επίπεδα ρίσκου για το κοινό μας και τις κοινότητες είναι πολύ υψηλό για να το διακινδυνεύσουμε. Επιπροσθέτως, έχουμε και ένα μεγάλο αριθμό οπαδών που ταξιδεύουν από όλη την επικράτεια για να δουν τις συναυλίες μας. Πραγματικά, μας ξεπερνά το επίπεδο της αφοσίωσης αυτής από τους οπαδούς μας, αλλά σε αυτή την περίπτωση το να ταξιδεύεις αυτή την εποχή είναι κάτι που δεν συνιστάται.

Έτσι με μεγάλη στενοχώρια είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώσουμε την αναβολή της περιοδείας “Burn My Eyes 25th anniversary” για άλλη ημερομηνία, πιθανότατα για το φθινόπωρο, αλλά μάλλον αργότερα».