Η “μεγάλη” Ολλανδέζα συνεχίζει την πορεία που χάραξε από το 2007 όταν με το “Air” ξένισε (αλλά και ξύνησε) πολλούς από αυτούς που τη λάτρεψαν θαωρώντας τη και όχι τελείως άδικα τον ακρογωνιαίο λίθο των The Gathering επί μια δεκαετία. Οι κυκλοφορίες που ακολούθησαν, ανεξάρτητα από το όνομα που είχε κάθε φορά το σχήμα της έδειχναν ξεκάθαρα το δρόμο που είχε επιλέξει η Anneke. Αυτό το electro ατμοσφαιρικό rock/pop είναι θατολμήσω να πω μια δική της εφεύρεση που ανεξάρτητα από το αν άρεσαν ή όχι οι τελευταίες δουλειές της, είναι αυτό που πλέον τη χαρακτηρίζει.

Το “Everything Is Changing” δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμα βήμα μπροστά σε αυτό ακριβώς που περιγράφω παραπάνω. Ένα album τόσο εύκολο στο άκουσμα αλλά και άλλο τόσο δύσκολο. Από τη μία το αφήνεις, παίζει και…ταξιδεύεις, από την άλλη βέβαια, δύσκολα θυμάσαι κάποιο κομμάτι λίγο μετά αφού το ταξίδι τελειώσει με εξαίρεση το αριστουργηματικό “My Boy”, την καλύτερη κατά τη γνώμη μου σύνθεση από τη solo καρριέρα της.  Δώδεκα πολύ όμορφα τραγούδια, δείχνουν γι ακόμα μια φορά το εύρος του ταλέντου της Anneke, η φωνή της οποίας μοιάζει ν’ ακούγεται πιο μαγευτική από ποτέ.
 
Είναι ένα πολύ καλό, όριμο και πάνω απ’ όλα τίμιο album που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγαπηθεί από όλους όσους την ακολουθούν στα μονοπάτια στα οποία εδώ και χρόνια βαδίζει.