Μια μάλλον απροσδόκητη επανηχογράφηση μας επιφύλασσε ο Jeff Waters, επιλέγοντας να μας πάει πίσω στο 2007 και στο «Metal». Είμαι κατά κανόνα κατά της συγκεκριμένης πρακτικής, τουλάχιστον όμως στην προκειμένη περίπτωση, οι Annihilator δεν αγγίζουν κάποια «ιερή αγελάδα» του παρελθόντος, οπότε οι ενστάσεις είναι λιγότερες. Back in the day, η ιδιαιτερότητα του «Metal» ήταν οι πολλοί και υψηλού επιπέδου καλεσμένοι: Willie Adler (Lamb of God), Corey Beaulieu (Trivium), Jeff Loomis, Alexi Laiho – στον οποίο είναι αφιερωμένος ο δίσκος, όπως και στον Eddie Van Halen, υπάρχει και μια διασκευή στο «Romeo Delight» – και πολλοί ακόμη.

Τη βασική μπάντα απαρτίζουν ο Dave Lombardo (ωραία είδηση η επιστροφή του στους Testament) και ο Stu Block, ο οποίος αφού είδε το αφεντικό του να… εισβάλλει στο Καπιτώλιο και να συλλαμβάνεται από το FBI, φαίνεται πως θα λάβει το χρίσμα για να γίνει frontman στους Annihilator (εξαιρετική επιλογή).

Από τα κομμάτια του album, το οποίο είχα χρόνια να ακούσω, ξεχώρισα το «Haunted», το οποίο έχει ένα πολύ ωραίο μελωδικό μεσαίο σημείο, και γενικά κάποια riffs, αλλά όχι ολοκληρωμένες συνθέσεις, κάτι που δυστυχώς χαρακτηρίζει τους Annihilator των τελευταίων πολλών δίσκων. Τέλος, αφού το κάνεις το re-recording, ας είναι με μια πλούσια παραγωγή και όχι με αυτή την «πλαστικούρα». Κρίμα για τον Lombardo…