Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο καταξιωμένα συγκροτήματα να αποτείνουν φόρο τιμής στις βασικές επιρροές τους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαμόρφωσαν τον ήχο και την εν γένει παρουσία τους. Αυτό που είναι κάπως ιδιαίτερο είναι όταν συναντούμε groups ενός συγκεκριμένου ιδιώματος να διασκευάζουν τραγούδια από σχήματα που δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στο χώρο τους. Η περίπτωση των Anthrax είναι χαρακτηριστική. Ένα Νεοϋορκέζικο thrash group –με εμφανή κλίση στον crossover ήχο, η αλήθεια είναι, όλα αυτά τα χρόνια- με επιρροές που μάλλον θα αναζητούνταν είτε στον πρώιμο hardcore/punk ήχο της Ανατολικής Ακτής είτε στο εμβληματικό για το thrash  N.W.O.B.H.M. Και όμως, το “Anthems” περιλαμβάνει 6 διασκευές σε 70ς groups που σύμφωνα με τις δηλώσεις των Benante και Ian αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης για τους Anthrax.

Έτσι εδώ έχουμε πιστές (ουσιαστικά) εκτελέσεις στα “TNT” (AC/DC), “Anthem” (Rush), “Smokin’” (Boston), “Keep on Running” (Journey), “Big Eyes” (Cheap Trick) και “Jailbreak” (Thin Lizzy). Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται και ένα διαφορετικό remix του δικού τους τραγουδιού “Crawl”. Όπως αναφέραμε οι παρούσες διασκευές δεν παρουσιάζουν δραματικές διαφορές σε σχέση με τις original εκτελέσεις αλλά αυτό μάλλον θετικά αποτιμάται αφού δεν είναι π.χ. και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να διασκευάσεις αξιοπρεπώς ένα τραγούδι Journey (της περιόδου Steve Perry).
 
Όπως και να έχει, πρόκειται για μία κυκλοφορία προοριζόμενη για όλους τους τελειομανείς συλλέκτες των Anthrax ή και των 6 παραπάνω συγκροτημάτων.
 
Highlight: Οι Anthrax και στο παρελθόν δεν είχαν διστάσει να εκφράσουν την αγάπη τους και για άλλα σχήματα της δεκαετίας του 70 όπως π.χ. οι KISS και ο Alice Cooper (αν και τυπικά ο Alice μπορεί να θεωρείται και ένας 60ς καλλιτέχνης, αλλά ξέρετε τι εννοούμε).
 

Tags