Την υποστήριξη αυτής της συναυλίας ανέλαβαν οι Exarsis, μια εγχώρια thrash μπάντα της οποίας ο ήχος βρίσκεται αρκετά κοντά σ’ αυτόν των Anthrax. Το συγκρότημα, τόσο μουσικά όσο και σκηνικά στάθηκε σε πολύ καλό επίπεδο. Το μοναδικό σημείο και που με έκανε να μην ευχαριστηθώ το set τους ήταν τα πολύ ιδιαίτερα φωνητικά. Προσωπική μου άποψη αυτή καθώς το κοινό έδειχνε παραπάνω από ικανοποιημένο και στα 40 περίπου λεπτά που διήρκησε η εμφάνιση των Exarsis.

Στις 22:00 και αφού καθ’όλη τη διάρκεια της αναμονής από τα ηχεία του Gagarin έβγαινε μουσική των Kiss (από τις αγαπημένες μπάντες των Anthrax) οι Headliners της βραδιάς έκαναν την εμφάνιση τους ξεκινώντας με το “Among The Living” σκορπώντας ενθουσιασμό. Στην πορεία της εμφάνισης τους ακούσαμε αρκετά και ενδιαφέροντα όπως τα “Medusa”, “Indians”, το “Deathrider” από το “Fistful Of Metal”, επιλογή που προσωπικά με εξέπληξε, μια εξαιρετική διασκευή του “T.N.T.” (AC/DC) ενώ το τελευταίο τους album “Worship Music” εκπροσωπήθηκε από τρία κομμάτια. Η μπάντα έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση και κυρίως ο Joey Belladonna ο οποίος αλώνιζε διαρκώς τη σκηνή ξεσηκώνοντας το κοινό.

Κλείνοντας με το “Antisocial” έπειτα από 85 λεπτά και με το σύνθημα “Worship Music” οι Anthrax είχαν αφήσει τον κόσμο ικανοποιημένο. Ίσως να έλειπε το κάτι παραπάνω που πιθανότατα θα μπορούσαν να δώσουν, θα πρέπει όμως να σταθούμε και στην αφόρητη ζέστη που επικρατούσε μέσα στο club αφού ο κλιματισμός του ήταν υποτυπώδης και η προσέλευση αρκετή.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στα τύμπανα ήταν ο Jon Dette ο οποίος αντικαθιστά προσωρινά τον Charlie Benante.

Δημήτρης Καζαντζής
 

Set list: Among The Living, Caught In A Mosh, Efilnikufesin (N.F.L.), In The End, Deathrider, T.N.T., The Devil You Know, Indians, Medusa, Got The Time, Fight ‘Em ‘Till You Can’t, I Am The Law, Madhouse, Antisocial