ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ RAMMSTEIN

0

Οι Rammstein δημοσίευσαν το καινούριο τους βίντεο για το τραγούδι “Deutschland” από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Rammstein”, που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου από την UME/Spinefarm στην Ευρώπη και την Caroline Records στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ των Γερμανών από το “Liebe ist Fuer Alle Da” του 2009 και συνολικά το έβδομο.

Το συγκρότημα δέχτηκε δριμεία κριτική από την πρώην πρόεδρο του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας και επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, Charlotte Knobloch. «Με αυτό το βίντεο το συγκρότημα ξεπέρασε κάθε όριο», δήλωσε στην εφημερίδα Bild. «Η εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι ανεύθυνη».  «Θεωρώ πως είναι μια κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας», δήλωσε ο Felix Klein, επίτροπος του αντισημιτισμού στη Γερμανία. Να σημειωθεί επίσης ότι το 2009 απαγορεύτηκε η δημόσια παρουσίαση του άλμπουμ “Liebe ist Fuer Alle Da” στα καταστήματα, λόγω των σαδομαζοχιστικών εικόνων που προέβαλε.
Πίσω στη μουσική τώρα με τις δηλώσεις του κιθαρίστα του συγκροτήματος, Richard Kruspe, στο Metal Wani: «δεν ήθελα να κάνω άλλο ένα άλμπουμ Rammstein. Αυτό συνέβη πριν τέσσερα χρόνια. Μετά ξαναδοκιμάσαμε να βγάλουμε τρία, τέσσερα τραγούδια. Δεν πιεστήκαμε καθόλου και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Όταν πήγαμε να παίξουμε στο στούντιο σκέφτηκα ότι είχαμε κάνει καλή δουλειά και διαπιστώσαμε ότι η χημεία ήταν πολύ καλή, πράγμα που μου θύμισε το πώς ξεκίνησε το συγκρότημα. Σκέφτηκα λοιπόν πως κάθε φορά που ο κόσμος μιλάει για τους Rammstein αναφέρεται στη φωτιά και το show που κάνουμε. Κανείς δεν μιλάει πια για τη μουσική μας κι αυτό με ενοχλεί. Έτσι, σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω ένα άλμπουμ, αλλά μουσικά θα πρέπει να ξεχωρίζει από τα άλλα. Αυτός ήταν ο στόχος μου, ο στόχος μας».