Οι Ουκρανοί groove metallers κυκλοφόρησαν άλλο ένα βίντεο, αυτή τη φορά για το τραγούδι τους “Home Back”, από το πρόσφατο στούντιο άλμπουμ τους “Macro”, που κυκλοφόρησε από την Napalm Records.

Τους στίχους έχει γράψει η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Tatiana Shmayluk, και μιλάνε για την δημιουργικότητα των Jinjer, την δίψα τους να ανεβάζουν συνεχώς τα στάνταρντς τους, αλλά αποτελεί παράλληλα και μια οπτικοακουστική δήλωση κατά του πολέμου, που είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα για το κάθε μέλος. Διότι, στο Ντόνετσκ, από όπου κατάγονται δεν υπάρχει κάτοικος που να μην έχει επηρεαστεί και υποφέρει από τις διαμάχες.

«πόλεμος… ο πόλεμος δεν αλλάζει και δεν σταματά. Όσο πόνο, στεναχώρια και θλίψη προκαλεί θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα επωφελούνται και θα βασίζονται στη δύναμή του. Θα οδηγήσουν τους άλλους στο πεδίο της μάχης για να σκοτωθούν στο όνομα… για χάρη… του τίποτα, αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά. Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω πως οι άνθρωποι του 21ου αιώνα πιστεύουν ακόμα ότι υπάρχει κάτι για να πολεμήσουν σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης. Εξαρτόμαστε όλοι από λίγες μεγάλες οικονομίες και το εθνικό τους νόμισμα. Το ίντερνετ μας φέρνει πια όλους πιο κοντά. Και παρόλα αυτά κάθε μέρα άνθρωποι οδηγούνται στο να σκοτώνουν τα αδέρφια και τις αδερφές τους στον κοινό τόπο που ζούμε όλοι, τον πλανήτη Γη. Με το 2020 υπήρξε μια αχτίδα ελπίδας πως θα είναι ένα κομβικό σημείο αφού μια κοινή απειλή θα μπορούσε να μας ενώσει όλους και θα μπορούσε αυτό να είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Αλλά, όχι. Συνεχίζουν να πολεμούν και να σκοτώνουν. Κάθε πόλεμος είναι μια τραγωδία και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κατά την άποψή μου. Δεν έχει σημασία τι πιστεύεις και ποια είναι η ιδεολογία σου, τίποτε δεν αιτιολογεί το να παίρνεις σπίτια, ζωές αθώων παιδιών, που αναπόφευκτα υποφέρουν σε κάθε στρατιωτική σύγκρουση. Φανταστείτε εκατοντάδες χιλιάδες προσφυγόπουλα ανά τον πλανήτη να φωνάζουν όλα μαζί: «θέλω πίσω το σπίτι μου».