Η Panik Records και η Sony Music θα κυκλοφορήσουν το “Los Angeles Forum: April 26, 1969” των The Jimi Hendrix Experience στις 18 Νοεμβρίου σε 2LP, CD και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Ηχογραφήθηκε την Άνοιξη του 1969 μπροστά σε ένα κατάμεστο sold out χώρο, με μια συναυλία από τα αυθεντικά μέλη του συγκροτήματος (τραγουδιστής/κιθαρίστας Jimi Hendrix, ντράμερ Mitch Mitchell, μπασίστας Noel Redding), η οποία δεν είχε κυκλοφορήσει ολόκληρη ποτέ πριν. Tο album κυκλοφορεί κοντά στα 80α γενέθλια του μεγάλου θρύλου, Jimi Hendrix, ο οποίος γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1942. Το πρώτο δείγμα της ηχογράφησης, “I Don’t Live Today”, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία τις τριλογίας “Are You Experienced”, “Axis: Bold as Love”, “Electric Ladyland” των Jimi Hendrix Experience που κυκλοφορήσαν τη διετία 1967-68, το trio εξελίχθηκε ως το πιο δημοφιλές διεθνές live φαινόμενο της rock μουσικής. Το μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό τους οδήγησε σε νεόχτιστες αρένες για αθλητικές εκδηλώσεις, εκ των οποίων μια ήταν και το the Forum στο Inglewood της Καλιφόρνιας. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Charles Luckman (ο οποίος σχεδίασε και το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης), το νέο αυτό venue άνοιξε το 1967 ως η έδρα της ομάδας hockey, Los Angeles Kings και της ομάδας μπάσκετ Los Angeles Lakers, ενώ εξελίχθηκε και σε έδρα μουσικών εκδηλώσεων. Μεταξύ των πρώτων συναυλιών που έλαβαν χώρα ήταν εκείνη της Aretha Franklin τον Ιανουάριο του 1968 αλλά και το farewell tour των Cream με opening act τους Deep Purple τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Οι The Jimi Hendrix Experience εμφανίστηκαν στις 26 Απριλίου του 1969 με opening acts του Chicago Transit Authority (που μετονομάστηκαν σε Chicago) και τους Cat Mother & The All Night Newsboys.
 
Από τον καιρό που οι The Jimi Hendrix Experience άρχισαν να κάνουν shows, ο ήχος είχε βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τις περιοδείες σε στάδια που έκαναν οι Beatles, αλλά ο έλεγχος στο κοινό ήταν ακόμη πρόβλημα. Ενδιάμεσα στα τραγούδια, ο Jimi παρακαλούσε το κοινό να μην ανεβαίνει στη σκηνή. Η παρουσία της αστυνομίας είναι αισθητή, με τους στίχους στο “Purple Haze” να αλλάζουν (“‘Scuse mewhile I kiss that policeman!”) με τον Jimi να αφιερώνει το “Spanish Castle Magic” και να λέει “the plain clothes police out there and other goofballs’’. Ο Hendrix παρουσίασε κάθε τραγούδι σαν μια μοναδική εμπειρία. Ποτέ δεν βασίστηκε σε ένα set list που έχει τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες. Αυτή η προσέγγιση δημιούργησε τη μοναδική αυτή συναυλία στο the Forum, συνδυάζοντας τραγούδια όπως το “Foxey Lady” με το “I Don’t Live Today” από το album “Are You Experienced” μαζί με το θρυλικό “Red House” (“Everybody want to know whatAmerica’s soul is; everybody think it’s Motown . . . America’s soul is something more like this here”), το οποίο παρέμενε ακυκλοφόρητο στην Αμερική μέχρι τότε. Επιπλέον, το group ξεκίνησε τη συναυλία με τη διασκευή του “Tax Free” – με μία παράξενη ενορχήστρωση από το Σουηδικό duo Hansson & Karlsson, με τους οποίους οι the Experience είχαν πρόσφατα συνεργαστεί στην Στοκχόλμη. Ένα ακόμη μοναδικό highlight ήταν μια πρώιμη διασκευή του “The Star Spangled Banner,” το οποίο ο Jimi θα ερμήνευε 4 μήνες μετά στο φεστιβάλ Woodstock. “Here’s a song we was all brainwashed with”, ανακοίνωσε ο Jimi, σε μία περίοδο που το έθνος βρισκόταν σε σύγχυση λόγω της πολιτικής κατάστασης. Tο group έκλεισε αυτή τη μεγάλη συναυλία με ένα μοναδικό, εξωπραγματικό medley του “Voodoo Child (Slight Return)” με το “Sunshine of Your Love” των Cream. Tο τραγούδι ήταν ένα από τα αγαπημένα των Experience, το οποίο αναδείκνυε απόλυτα όλο το ταλέντο των μελών του συγκροτήματος.    
 
Η ζωντανή ηχογράφηση έγινε από τους Wally Heider και Bill Halverson, ενώ πρόσφατα έγινε η μίξη του από τον επί χρόνια συνεργάτη του Hendrix, Eddie Kramer, ώστε να δώσει το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Σε παραγωγή του Janie Hendrix, CEO of Experience Hendrix, L.L.C., της αδερφής του Jimi Hendrix, Kramer και του John McDermott, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον μουσικό κατάλογο του Hendrix. Οι σημειώσεις του booklet δημιουργήθηκαν από τον αρθρογράφο/κριτικό Randy Lewis της, με βοήθεια του Billy Gibbons των ZZ Top, οποίος είχε παρευρεθεί στο show, έχει κάνει περιοδεία με τους the Experience, ως μέλος των Moving Sidewalks, πριν βρεθεί στη μπάντα των ZZ Top.
 
Τον ίδιο μήνα με τα γενέθλια του Hendrix, θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο, JIMI, το οποίο θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό από φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, στίχους και πολλά άλλα. Επιπλέον θα υπάρχουν και σχόλια από θρυλικούς καλλιτέχνες όπως Paul McCartney, Ron Wood, Jeff Beck, Lenny Kravitz, Eric Clapton, Drake, Dave Grohl και άλλους που αναφέρονται στην μεγάλη επιρροή που έχει ασκήσει ο Hendrix στην μουσική σκηνή.
 
The Jimi Hendrix Experience – Los Angeles Forum: April 26, 1969 tracklist: 
 
1. Intro
2. Tax Free
3. Foxey Lady
4. Red House
5. Spanish Castle Magic
6. Star Spangled Banner
7. Purple Haze
8. I Don’t Live Today
9. Voodoo Child (Slight Return)
10. Sunshine of Your Love
11. Voodoo Child (Slight Return)