Οι πέντε Βρετανοί που αποτελούν τους Arena έπαιξαν στην Πολωνία το Νοέμβριο του 2011 και μαγνητοσκόπησαν το show στο Katowice. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στη συνέντευξη που επίσης θα βρείτε σε αυτό το DVD, το κενό έξι ετών ανάμεσα στα άλμπουμ “Pepper’s Ghost” και “The Seventh Degree Of Separation” τους έκανε καλό. Φρεσκάρισε πρόσωπα και πράγματα και επέτρεψε στη μπάντα να επιστρέψει δυνατή.

Είκοσι ένα τραγούδια και δύο ώρες διασκέδασης προσέφεραν οι Arena και το θέαμα αποζημιώνει εύκολα και άνετα όλους τους φίλους και τις φίλες της καλής μουσικής. Prog το χαρακτηρίζουν το μοτίβο, θα πάω όμως την κουβέντα πιο πέρα, θα ήταν άλλωστε άδικο να ταμπελώσω τέτοιους μουσικούς. Πέρα από το γεγονός ότι παίζουν καταπληκτικά, είναι τόσο άνετοι πάνω στη σκηνή, που νομίζεις ότι αυτά που αποδίδουν είναι τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο να παιχτούν. Το venue στο οποίο παίζουν είναι πραγματικά υπέροχο, ένα θέατρο με ζεστή σκηνή και το στήσιμο της μπάντας… απλά αξεπέραστο! Για πολλές στιγμές νόμιζα ότι ακούω Floyd, νόμιζα ότι ακούω κάποιο από τα μεγάλα σχήματα του τότε και του σήμερα, νόμιζα ότι ο Steven Wilson καθόταν στη διπλανή θέση και καμάρωνε μαζί μου. Είναι ανυπέρβλητο το συναίσθημα, είναι δίσκος ο ήχος, είναι άψογη η τεχνική. Δεν θέλουμε περισσότερα…

Πέρα από το Live, πέρα από τη συνέντευξη των Clive Nolan και Mick Pointer (θυμίζουμε ότι ο Pointer είναι ο original drummer των Marillion), το DVD αυτό φιλοξενεί και είκοσι λεπτά Live από την εμφάνισή τους στη Βαρσοβία (bootleg), πλήρη δισκογραφία και φωτό, καθώς και κάποια desktop ομορφάκια για τον υπολογιστή σας.

Συνίσταται για όλα τα παιδιά που αγαπάνε τα ΚΑΛΑ Live, για όλα τα παιδιά που νιώθουν παιδιά, ακούγοντας αυτή τη μουσική. Μην το ξεχάσω, ο Paul Manzi είναι ΦΟΒΕΡΟΣ τραγουδιστής, η φωνή του πραγματικά με εξιτάρισε, ενώ δεν θα ξεχάσω το αλά Ian Gillan “Fantastic”, όταν ευχαριστούσε το κοινό. Εύγε!