Διπλό χτύπημα στο Remedy με Arrayan Path και Illusory σε μια βραδιά που οι μπάντες και οι οπαδοί περιμένουν με ανυπομονησία. Εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία και μιλάμε με τους δυο frontmen, Νικόλα Λεπτό από τους Arrayan Path και Δημήτρη Θεοδώρου από τους Illusory για τη συναυλία, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Συνέντευξη: Γιάννης Δόλας

_x000D_
_x000D_
_x000D_

ArrayanPath01

_x000D_

Rockpages.gr: Νικόλα, ποια είναι τα σχέδιά σας 1 χρόνο μετά την κυκλοφορία του ‘Dawn Of Aquarius’; Υπάρχει ήδη στον ορίζοντα το επόμενο άλμπουμ;

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Βεβαίως, αυτή τη στιγμή μιξαρεται ο επόμενος μας δίσκος που όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει θα ονομάζεται ‘ΑΡΧΕΓΟΝΟΙ’.

_x000D_

Rockpages.gr: Έχετε άγχος για το τι θα ακολουθήσει μια τόσο καλή δουλειά όπως το ‘Dawn Of Aquarius’?

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Αν σου πω όχι θα είναι ψέματα. Ειδικά όταν ένας σου δίσκος αποθεώνεται και αποκαλείται ο καλύτερος σου δίσκος μέχρι τώρα, λογικό είναι να φοβάσαι πως τώρα ‘the only way is down’!  Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο νέο υλικό. Είναι αρκετά διαφορετικό, σχεδόν σαν να είναι άλλη μπάντα. Δεν μας απασχολεί αν θα αποθεωθεί τόσο πολύ όσο το ‘Dawn of Aquarius’ αλλά ελπίζουμε πως τουλάχιστον θα αρέσει στην πλειοψηφία!
Rockpages.gr: Δημήτρη, ποια είναι η άποψή σας για τους Arrayan Path?

_x000D_

Δημήτρης Θεοδώρου: Είναι μια μπάντα που μας αρέσει πολύ και σεβόμαστε τη δουλειά της. Για εμένα προσωπικά οι Arrayan Path είναι ανάμεσα στις τρεις αγαπημένες μου ελληνικές – ας μου επιτραπεί η έκφραση – μπάντες.

_x000D_

Illusory001

_x000D_

Rockpages.gr: Εσάς ποια είναι τα σχέδιά σας μετά την κυκλοφορία του ‘Polysyllabic’? Υπάρχει πλάνο για το επόμενο άλμπουμ στον ορίζοντα;

_x000D_

Δημήτρης Θεοδώρου: Το ‘Polysyllabic’ βγαίνει στο «δρόμο» από τη μέρα της κυκλοφορίας του όσο πιο συχνά γίνεται. Τα Live μας μέχρι σήμερα έχουν πάει πάρα πολύ καλά και οι αντιδράσεις του κόσμου μας έχουν εντυπωσιάσει. Θεωρούμε ότι δικαίως συμβαίνει αυτό, μια και το συντριπτικό ποσοστό από τις κριτικές των Μέσων ήταν πολύ καλές. Πέραν αυτού, εμείς πιστεύουμε πολύ στο συγκεκριμένο υλικό. Σύντομα θα βγει στον «αέρα» άλλο ένα video clip και αναμένουμε και την κατάληξη από κάποιες ακόμα κινήσεις που έχουν γίνει, όσον αφορά τα επόμενα Live. Παράλληλα είμαστε εδώ και αρκετό καιρό στο studio μας και ηχογραφούμε το νέο υλικό. Είμαστε περίπου στη μέση της διαδικασίας των ηχογραφήσεων και αν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για την τρίτη μας κυκλοφορία.

_x000D_

Rockpages.gr: Τις περισσότερες φορές όταν μιλάμε μεταξύ μας για τα metal συγκροτήματα λέμε ότι δεν υπάρχει πρωτοτυπία και ψάχνουμε να βρούμε ομοιότητες, επιρροές κλπ. Τι είναι αυτό που πρέπει να ψάχνουμε στις μπάντες, τώρα που σιγά σιγά μας εγκαταλείπουν οι υπερδυνάμεις του παρελθόντος;

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Απλό: Καλά τραγούδια! Κάποιες μπάντες δουλεύουν τόσο πολύ να βρουν τον ήχο τους ή να κάνουν κάτι διαφορετικό που ξεχνούν να γράψουν και καλή μουσική!

_x000D_

Δημήτρης Θεοδώρου: Προσωπικά πιστεύω ότι η καλή μουσική δεν χρειάζεται απαραίτητα να πρωτοτυπεί. Δεν έψαξα ποτέ σαν ακροατής μια μπάντα έχοντας σαν πρώτο κριτήριο την πρωτοτυπία. Απεναντίας, πιστεύω ότι σε αρκετές περιπτώσεις η μεγάλη διαφοροποίηση από τα στερεότυπα του Metal έκανε κακό στο είδος αυτό.

_x000D_

Rockpages.gr: Νικόλα, πως είναι η κατάσταση στην Κυπριακή metal σκηνή αυτή τη στιγμή;

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Είναι μια σχετικά μικρή σκηνή. Λίγες μπάντες (αλλά καλές), ελάχιστα live μεγάλων συγκροτημάτων κτλ. Μάλλον όταν είσαι μια μικρή χώρα είναι δύσκολο να πείσεις τον διοργανωτή να επενδύσει και τουλάχιστον να βγάλει τα λεφτά που θα βάλει. Συνήθως περιμένουμε να ανακοινωθεί μια συναυλία στην Ελλάδα για να το φέρουμε και στην Κύπρο οπότε το κόστος είναι λιγότερο.

_x000D_

ArrayanPath02

_x000D_

Rockpages.gr: Ο Νικόλας Λεπτός, εσύ, είσαι ο τραγουδιστής των Warlord, τι σημαίνει αυτό για το συγκρότημα;

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Δεν μπορώ να πω ότι κάνει καμία τεράστια διαφορά. Σίγουρα κερδίσαμε κάποιους καινούργιους οπαδούς αλλά μην νομίζεις πως ακούστηκε το όνομα μας περισσότερο λόγω αυτού του γεγονότος. Νομίζω η ποιότητα των δίσκων μας είναι που μας κάνει έστω και ελάχιστο πιο ‘μεγάλους’ κάθε χρόνο, αλλά και πάλι αυτό είναι υποκειμενικό.

_x000D_

Rockpages.gr: Μέχρι στιγμής ποια θα λέγατε ότι είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σας;

_x000D_

Δημήτρης Θεοδώρου: Δε θα σου αναφέρω κάποιο Live ή κάποια κυκλοφορία, αλλά το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια είμαστε ακόμα εδώ, γράφοντας καινούριο υλικό, παίζοντας Live και κοιτώντας με το κεφάλι ψηλά.

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Δεν ξέρω τι να σου πω; Έχουμε παίξει με κάποιες καλές μπάντες που οι περισσότεροι ακούγαμε πιο μικροί, έχουμε γνωρίσει κάποιους από αυτούς τους ήρωες μας. Έχουμε τον Tony Martin να συμμετέχει σε τραγούδι δικό μας, αυτό ήταν απίστευτη εμπειρία! Ο Dickinson μας έχει παίξει στην εκπομπή του κτλ. Μικρά μικρά αλλά για μας σημαντικά.

_x000D_

Rockpages.gr: Τι είναι αυτό που χρειάζονται τα ελληνικά συγκροτήματα για να κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους στο εξωτερικό;

_x000D_

Δημήτρης Θεοδώρου: Τύχη φίλε, μόνο τύχη. Δεν έχουμε πια να ζηλέψουμε απολύτως τίποτα από μπάντες άλλων χωρών.

_x000D_

Illusory002

_x000D_

Rockpages.gr: Πως αισθάνεστε για τη συναυλία στο Remedy?

_x000D_

Νικόλας Λεπτός: Περιμένω μια λυρική νύχτα! Ένα ατελείωτο μεταλ πάρτι που θα περάσουμε όλοι όμορφα και θα θυμόμαστε για πάντα αυτή την βραδιά! Τα λέμε σύντομα!

_x000D_

Δημήτρης Θεοδώρου: Πολύ καλά θα έλεγα. Είναι ένα Live το οποίο το περιμένουμε με ανυπομονησία.

_x000D_

Θα ήθελα να προσθέσω ότι εδώ και ενάμιση μήνα έχει αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους, όλες οι λεπτομέρειες αναγράφονται στο παρακάτω link.
https://www.facebook.com/events/1538123812968078/

_x000D_

_x000D_