Για έναν καλλιτέχνη στα 80 του δε θεωρείται μεγάλη καθυστέρηση η οκτάχρονη απουσία του από τη δισκογραφία. Το “Long Long Road” με τη συνεργασία του Rik Patten θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συνέχεια του “The Magic Hat” (2012)  παρότι ακολούθησε την επόμενη χρονιά το “Zim Zam Zim” υπό το όνομα Crazy World Of Arthur Brown.

Αυτή η τελευταία του δουλειά δεν παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό ή καινούργιο από αυτά που έχουμε ακούσει πάνω από μισό αιώνα τώρα από τον θρυλικό μουσικό και performer. Το ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα θεατρικό ψυχεδελικό rock του Arthur Brown είναι τόσο καλά φτιαγμένο και αποδίδεται τόσο μεστά στο δίσκο που πραγματικά, θα μπορούσε να είναι ένα κλασσικό album της πιο δημιουργικής του εποχής. Στιγμές όπως τα “I Like Games”, “Shining Brightness” καθώς και το χωρισμένο σε δύο μέρη “Once I Had Illusions”, δίνουν στο “Long Long Road” κάθε δικαίωμα να ακούγεται σήμερα με την ίδια ευκολία που θα ακουγόταν πριν από δεκαετίες αλλά και με την ίδια επίσης ευκολία που ακούγεται κάτι πολύ πιο σύγχρονο.

Είναι πραγματικά ευτύχημα να έχουμε στα χέρια μας τέτοιες κυκλοφορίες από καλλιτέχνες που επηρέασαν επίσης θρυλικούς καλλιτέχνες με πρώτον απ’ όλους τον Alice Cooper. To “Long Long Road” είναι μια εξαιρετική κυκλοφορία που θα ικανοποιήσει πολλούς νοσταλγούς αυτού του ήχου και κυρίως μεγάλων και επιδραστικών καλλιτεχνών των οποίων η πορεία αγνοείται για τους περισσότερους εδώ και χρόνια. Και ναι, ο Arthur Brown συνεχίζει να κινείται και να μας παρασύρει στον τρελό του κόσμο, ας ελπίσουμε να μη σταματήσει ακόμα.