Εν μέσω καραντίνας και με πάσα δραστηριότητα να μπαίνει αναγκαστικά σε αναστολή κάποια ανήσυχα πνεύματα προς Σκανδιναβία μεριά βρήκαν κάτι για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Εμπνευσμένοι από τις κλασσικές ταινίες που όλοι της γενιάς των 40ηδων-50ηδων έχουν δει και αγαπήσει κυκλοφόρησαν στο Youtube video με διασκευές από τραγούδια ταινιών του 80 και του 90. Προφανώς, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις ο καθένας έπρεπε να ηχογραφήσει και να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του στο χώρο του. Μια φορά την εβδομάδα οι At The Movies δημοσίευσαν και από ένα τραγούδι, τώρα όλο το υλικό συγκεντρώνεται σε δύο άλμπουμ για κάθε δεκαετία αντίστοιχα.

Η δουλειά σε όλα τα επίπεδα είναι υψηλού επιπέδου με τον μαέστρο Chris Lainey (Pretty Maids) να δίνει το γενικό πρόσταγμα σε ένα all-star cast μουσικών που περιλαμβάνει τον Allan Sørensen (Pretty Maids, Royal Hunt) ογκόλιθο στα τύμπανα,   τους Pontus Norgren (Hamerfall) στην κιθάρα, τον Pontus Egberg (King Diamond, Wolf, Treat) στο μπάσο, τον Morten Sandager (Pretty Maids, Mercenary) στα πλήκτρα και βεβαίως βεβαίως τον πολυπράγμονα Björn “Speed” Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork) να ξεδιπλώνει άλλη μια πτυχή του τεράστιου ταλέντου του. Τα γυναικεία φωνητικά ανέλαβε η Linnéa Vikström Egg (Kamelot, Therion). Σε όλους αυτούς προσθέστε και τους καλεσμένους Ronnie Atkins (Pretty Maids) και Bruce Kulick…

Αν και τα δύο άλμπουμ είναι ισάξια, σίγουρα οι προσωπικές προτιμήσεις, γούστα και αναμνήσεις του καθενός θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου. Ο τίτλος “The Soundtrack Of Your Life”, μονο τυχαίος δεν είναι. Έχουμε λοιπόν “Rocky 4”, “Flashdance”, “James Bond”, “Dirty Dancing”, “Back To The Future”, “Beverly Hills Cop” κλπ εναντίον “Pretty Woman”, “Notting Hill”, ” “Doc Holywood”, “Drive Me crazy”, “Three Men And A Little Lady” και πάει λέγοντας…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και τα δυο είναι απολαυστικά, δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στα άλμπουμ διασκευών, αφού μιλάμε για μουσική από ταινίες, από διαφορετικά στυλ και εποχές που όμως η αρμάδα του Lainey τα φέρνει στα μέτρα της. Οι εκτελέσεις είναι πιο heavy με την μπάντα να καταθέτει τον χαρακτήρα της σε όλες ανεξαιρέτως τις διασκευές.

Να σημειώσουμε και την ειδική κυκλοφορία του Box set που εκτός από γυαλιά ηλίου(!), περιέχει τα άλμπουμ σε κασέτες μαζί με… Walkman!