Μας έχουν λείψει τα live και η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη προκειμένου ο κόσμος να «απελευθερωθεί» και να βιώσει την εμπειρία μίας συναυλίας όπως γινόταν πριν από το 2020. Θα γίνει όμως. Η ανακοίνωση της συναυλίας τριών εγχώριων σχημάτων για την Παρασκευή 3/12 ήταν ό,τι έπρεπε στις εποχές που ζούμε κυρίως διότι μιλάμε για τρία από τα πιο ελπιδοφόρα νέα σχήματα της ευρύτερης rock σκηνής. Για μένα προσωπικά οι Bad Habits ήταν ο βασικός λόγος για να ανηφορίσω στο Γκάζι αφού σηματοδοτούν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει στο χώρο εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Bad Habits
The Crashes

Τo live άνοιξε το power trio των The Crashes με τον κόσμο να έχει ήδη μαζευτεί στο Temple. Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει τη μπάντα και στα 40 λεπτά που τα παιδιά βρέθηκαν πάνω στη σκηνή, ήταν πραγματικά εξαιρετικοί! Με ισχυρές βάσεις στα blues και με μία…σκοτεινή διάθεση πρόσφεραν ένα άρτιο και απολύτως επαγγελματικό old-school rock n’ roll set. Αν και οι 3 μουσικοί ήταν αψεγάδιαστοι οφείλω να εξάρω την απόδοση του drummer Πάνου ο οποίος έδινε το δικό του, ξεχωριστό show πίσω από τα τύμπανα. Συνολικά θετικό πρόσημο και στα υπόψη για το μέλλον…

Ήξερα τους Oceandvst και περίμενα την εμφάνισή τους καθώς έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ και μία χαρισματική frontwoman. Δυστυχώς ορισμένα προβλήματα με τα προηχογραφημένα μέρη τους, δεν επέτρεψαν στο trio από τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει ένα ακέραιο show και έτσι έπαιξαν μόλις 4 κομμάτια (χωρίς μπάσο). Ακόμη και έτσι όμως ο κόσμος στήριξε το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη καθώς ό,τι έλειπε στον ήχο, το αναπλήρωνε η ενέργεια που έβγαζαν. Ο συνδυασμός alternative με post punk rock n’ roll ήχο ταίριαζε γάντι στην περίσταση και είμαι σίγουρος ότι θα μας απασχολήσουν περισσότερο στη συνέχεια…

Oceandvst

Η ώρα είχε φτάσει όμως για τους Bad Habits οι οποίοι από την πρώτη κιόλας νότα έδειξαν ότι είχαν έρθει για να ξεσηκώσουν τους πάντες και να μην…πάρουν αιχμαλώτους στο πέρασμά τους! Είναι πιτσιρικάδες, βγάζουν απίστευτη ενέργεια, τα κομμάτια τους είναι αψεγάδιαστα και το κυριότερο έχουν κάτι που λείπει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκροτημάτων εκεί έξω: το σωστό attitude.

Με ένα 40-λεπτο set αποτελούμενο από τις original συνθέσεις της μπάντας και ορισμένες διασκευές, οι Bad Habits απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει αρκεί να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και στον ίδιο δρόμο. Στα “Hell To Pay”, “Let It Roll”, “Nothing To Lose” και “Not My Call” έγινε πραγματικά χαμός αφού το glam hard rock meets punk στυλ με μία ξεκάθαρη pop αισθητική σε κερδίζει κατευθείαν. Αν θα έπρεπε να επισημάνω ένα μονάχα αρνητικό αυτό θα ήταν η σειρά των κομματιών αλλά αυτό είναι μία απειροελάχιστη λεπτομέρεια. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και εδώ θα είμαστε να τους παρακολουθούμε στα επόμενα βήματά τους…pure rock n’ roll!!!

ΥΓ1: Ελπίζουμε να κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή κάποιο EP από τους Bad Habits.

ΥΓ2: Φανταστικό t’shirt στο merch σε στυλ New York Dolls.

Σάκης Νίκας