Οι Bandemonic από τα Ιωάννινα συνδυάζουν κλασσικά και παραδοσιακά στοιχεία με το δικό τους δείγμα γραφής σε ένα αξιόλογο άλμπουμ.

Σίγουρα, δεν μιλάμε για πρωτοτυπία, αλλά αυτό που εξίσου χρειάζεται η μουσική μας είναι η όρεξη, το μεράκι και ο ενθουσιασμός που αυτό το νέο συγκρότημα φαίνεται πως έχει. Με επιρροές απο Ευρώπη και Αμερική και έναν τραγουδιστή που ξεχωρίζει αμέσως το “Against All Odds” κάνει αίσθηση. Ιδέες υπάρχουν, το παίξιμο είναι πολύ καλό και η παραγωγή σωστή. Ο Γιώργος Μάνθος τραγουδάει με έντονο συναισθηματισμό και θεατρικότητα και αυτό είναι κάτι που κάνει αμέσως εντύπωση κατά την ακρόαση. Οι κιθάρες των Erik Καραμάνη και CA Χαϊρόπουλου ακολουθούν γνωστά μονοπάτια φέρνοντας πολλές φορές στο νου μελωδίες και περάσματα των Priest, αλλά αυτό δεν είναι διόλου κακό, άλλωστε μιλάμε για στιγμιότυπα και όχι και ξεπατίκωμα.

Γενικά, το επίπεδο του άλμπουμ και κατ’ επέκταση της δουλειάς των Bandemonic είναι πάρα πολύ καλό. Θα μπορούσαν να έχουν καλύτερες συνθέσεις; Αυτή είναι μια απάντηση που θα πρέπει να τη δώσουν οι ίδιοι στην επόμενή τους προσπάθεια. Χωρίς να έχω ακούσει ολόκληρο το πρώτο τους άλμπουμ (“Fires Of Redemption”, 2014) φαίνεται πως είναι μια δουλεμένη μπάντα και έχει πολύ καλές προοπτικές. Με τις κατάλληλες ευκαιρίες και συνέπεια μπορεί να προχωρήσει περισσότερο.