Το ακόμη πιο όμορφο συναίσθημα είναι όταν εντυπωσιάζεσαι –απρόσμενα, θα πρέπει να προσθέσω- από κάποιο συγκρότημα και κυνηγάς στη συνέχεια τη δισκογραφία τους! Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το The Borderline είναι ένα μικρό club στην καρδιά του Soho το οποίο χωράει δεν χωράει 200 άτομα. Περνώντας τον εξονυχιστικό έλεγχο (ο οποίος έχει περάσει σε άλλα επίπεδα στο Λονδίνο ύστερα από το περιστατικό στο Παρίσι), βρεθήκαμε μέσα στο club το οποίο από νωρίς ήταν ικανοποιητικά γεμάτο. Οι Καναδοί The Order of Chaos είχαν μόλις ξεκινήσει το live και το speed/power στυλάκι τους συνδυασμένο με τα brutal meets melodic (!) φωνητικά της τραγουδίστριας Amanda Kiernan που θύμιζαν αρκετά την Angela Gossow άρεσε στον κόσμο και αποτέλεσε ένα καλό warm-up για το…κυρίως πιάτο.

OrderOfChaos

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Γερμανοί Alpha Tiger οι οποίοι μετρούν ήδη τρία studio albums στο ενεργητικό τους. Αυτό που σου έκανε εντύπωση ήταν το επαγγελματικό στήσιμο της μπάντας (παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας) ενώ είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φίλοι του παραδοσιακού heavy metal θα απολάμβαναν την εμφάνιση τους. Οι Λονδρέζοι πάντως πέρασαν πολύ ωραία και αυτό φαινόταν. Προσωπικά, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο πιτσιρικάς είναι ο τραγουδιστής (σου έδινε την εντύπωση ότι δεν ξεπερνούσε με τίποτα τα 18) ενώ πολλά συγχαρητήρια στον μπασίστα για το φανταστικό Helstar μπλουζάκι του!

AlphaTiger

Λίγες ώρες πριν την εμφάνιση των Battle Beast είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με την τραγουδίστρια τους Noora Louhimo στο παρακείμενο Crobar club και διαπιστώσαμε ότι αυτό το συγκρότημα διψάει για επιτυχία και αναγνώριση…κάτι που έγινε ολοφάνερο στη σκηνή του The Borderline. Οι Φιλανδοί για 90 περίπου λεπτά ισοπέδωσαν το club με μία καταιγιστική εμφάνιση που θα θυμούνται για πολύ καιρό όσοι τυχεροί βρέθηκαν εκεί. Δεν περίμενα (με τίποτα όμως) μία τόσο καλοπροβαρισμένη, άριστα στημένη, δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένη εμφάνιση από τους Battle Beast. Όλοι ήξεραν το ρόλο τους και τίποτα δεν ήταν τυχαίο…τα πάντα ήταν δουλεμένα στην εντέλεια. Από το εναρκτήριο “Far Far Away” μέχρι το τέλος (“Out Of Control”), οι Battle Beast κατάφεραν να κερδίσουν ακόμη περισσότερους οπαδούς ενώ η πρόσφατη αποχώρηση του βασικού συνθέτη Anton Kabanen μάλλον καλό τους έχει κάνει αφού παρουσιάστηκαν απίστευτα δεμένοι και κυρίως σου έδιναν την εντύπωση ότι περνούν υπέροχα πάνω στη σκηνή. Το παραδοσιακό metal αναμεμειγμένο με πολλά 80ς pop στοιχεία αλλά και κάποιες ανεπαίσθητες (ευτυχώς) συμφωνικές πινελιές έστρωσε το έδαφός για ένα οπλοστάσιο εξαιρετικών τραγουδιών που σου κολλούσαν με τη μία στο μυαλό.

BattleBeast01

Απόλυτα highlights ήταν τα “Out On The Streets”, “Black Ninja”, “Into The Heart of Danger” και φυσικά το dance metal υπερhit (!) “Touch In The Night”. Επίσης, η φωνή της Noora –μία μίξη Wendy O’ Williams με Lee Aaron- και το πολύ καλό χιούμορ του κιθαρίστα Juuso Soinio ξεχώρισαν από την εξαιρετική εμφάνιση των Battle Beast.

Σε ένα ιδανικό κόσμο, οι Battle Beast θα πρέπει να γίνουν ένα πολύ δημοφιλές σχήμα…έχουν όλα τα εχέγγυα για αυτό. Ο χρόνος θα δείξει!

Σάκης Νίκας  

*οι φωτογραφίες των συγκροτημάτων προέρχονται από τις αντίστοιχες σελίδες τους στο Facebook.

BattleBeast02