Battle Beast

0

Λίγες ώρες προτού οι Battle Beast ισοπεδώσουν το Borderline Club του Λονδίνου με μία απίστευτη εμφάνιση που μας άφησε άφωνους, η τραγουδίστρια τους Noora Louhimo μας συναντά στο παρακείμενο Crobar και μας μιλάει για το παρελθόν, παρόν και (κυρίως) το μέλλον των Battle Beast. Συνέντευξη: Σάκης Νίκας

Rockpages.gr: Χθες ήσασταν στην Ολλάνδια…πως ήταν η συναυλία;BattleBeast01

Noora Louhimo: Ήταν αρκετά καλά αν και το κοινό δεν ήταν τόσο ενθουσιώδες όπως π.χ. στην Ισπανία ή στη Γερμανία.

Rockpages.gr: Αφού έκανες λόγο για ενθουσιώδες κοινό, τι θυμάσαι από την εμφάνιση σας στην Ελλάδα;

Noora Louhimo: Περιοδεύαμε με τους Sabaton…βασικά δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα γιατί ήταν μία θεότρελη περιοδεία με ελάχιστα ρεπό (γέλια)! Θυμάμαι πάντως ότι περάσαμε καλά στην Ελλάδα οπότε φαντάζομαι θα ήταν ένα καλό show (γέλια)!

Rockpages.gr: Αυτή είναι η πρώτη σας headlining περιοδεία. Σας δίνει περισσότερη ελευθερία ή σας προσθέτει περισσότερη πίεση;

Noora Louhimo: Νομίζω και τα δύο. Υπάρχουν περισσότερες ευθύνες αναφορικά με διάφορες πλευρές της όλης διοργάνωσης αφού μας ενδιαφέρει πόσα εισιτήρια θα πουληθούν και φυσικά να περάσει καλά ο κόσμος αφού οι περισσότεροι έχουν έρθει για εμάς.

Rockpages.gr: Από την άλλη σας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσετε περισσότερα τραγούδια στο κοινό σας…

Noora Louhimo: Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς και τους οπαδούς μας οι οποίοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι σίγουρα η πιο σημαντική περιοδεία που έχουμε κάνει ως τώρα.

Rockpages.gr: Έχει περάσει κάμποσος καιρός από την κυκλοφορία του “Unholy Savior”. Ποια είναι η γνώμη σου για το album τώρα;

Noora Louhimo: Σίγουρα υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης…έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για το συγκεκριμένο album καθώς μετά την ολοκλήρωση του ήμασταν αναγκασμένοι να διώξουμε τον Anton Kabanen ο οποίος ήταν από τηνα ρχή μαζί μας και ήταν ο βασικός συνθέτης. Είναι δύσκολο για μένα να θυμηθώ λεπτομέρειες από τις ηχογραφήσεις του “Unholy Savior” καθώς υπήρχαν πολλά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο με τον Anton. Νομίζω ότι στο μέλλον θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους οπαδούς μας τραγούδια γραμμένα από όλα τα μέλη των Battle Beast και τα πράγματα θα είναι γενικά καλύτερα.

Rockpages.gr: Οπότε δεν υπήρχαν μόνο μουσικές διαφορές όπως αναφέρθηκε στο επίσημο δελτίο τύπου αλλά και προσωπικά ζητήματα…σωστά;

Noora Louhimo: Ναι…κοίτα, ο drummer και ο άλλος κιθαρίστας μας έφτιαξαν το συγκρότημα μαζί με τον Anton πριν από μερικά χρόνια. Ήταν καλοί φίλοι αλλά ύστερα από λίγο ο Anton ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του, να είναι ο αρχηγός και οι υπόλοιποι να κάνουν αυτό που τους έλεγε. Όπως καταλαβαίνεις αυτό ήταν πολύ δύσκολο ειδικά για τα παιδιά που ήταν μαζί του από την αρχή και ήταν φίλοι. Οπότε ναι…υπήρχαν προσωπικές διαφορές και ως εκ τούτου είχαμε δύο επιλογές: είτε θα διαλύονταν οι Battle Beast είτε θα έφευγε ο Anton.

BattleBeast04

Rockpages.gr: Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις την αγωνία των οπαδών σας για το μέλλον της μπάντας.

Noora Louhimo: Φυσικά.

Rockpages.gr: Τι να περιμένουν, λοιπόν, από εσάς στο μέλλον;

Noora Louhimo: Ο στόχος μας είναι ουσιαστικά ο ίδιος αλλά πιστεύω ότι θα ηχογραφήσουμε ένα πολύ καλύτερο album αφού θα συνεισφέρουν όλοι στη σύνθεση. Έτσι οι οπαδοί μας δεν θα πρέπει να περιμένουν τίποτα λιγότερο από ένα κλασικό Battle Beast δίσκο! Θα υπάρχουν διαφορές τώρα που θα είναι περισσότεροι οι συνθέτες αλλά δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε το στυλ μας. Είμαι περήφανοι για τους Battle Beast και απολύτως ικανοποιημένη τώρα που όλοι μας είμαστε επιτέλους χαρούμενοι μέσα στο συγκρότημα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

BattleBeast)3Rockpages.gr: Οι Battle Beast παίζουν παραδοσιακό metal αναμεμειγμένο με πολλά συμφωνικά αλλά και 80ς pop στοιχεία. Πως είναι τα πράγματα στη Φιλανδία αναφορικά με το hard rock & το heavy metal;

Noora Louhimo: Νομίζω ότι είμαστε ξεχωριστοί καθώς κανένα συγκρότημα στη Φιλανδία δεν παίζει σαν και εμάς…αυτό το στυλ μουσικής. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες hard rock μπάντες όπως είναι οι Reckless Love που παίζουν 80ς hard rock και είναι αρκετά δημοφιλείς. Εμείς έχουμε επηρεαστεί από τα μεγαθήρια της δεκαετίας του 80…Judas Priest, Iron Maiden, Saxon…αλλά έχουμε και αρκετά μοντέρνα στοιχεία στον ήχο μας. Δεν ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό αλλά είμαστε μοναδικοί υπό την έννοια ότι παίζουμε ένα 80ς στυλ με μοντέρνα πινελιά.

Rockpages.gr: Ποια είναι μερικά αγαπημένα σου albums της δεκαετίας του 80;

Noora Louhimo: Πάρα πολλά…δεν μπορώ να σου αναφέρω κάποια γιατί είναι πολλά και αγαπημένα. Λατρεύω τους Iron Maiden και ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια όλων των εποχών είναι το “Two Minutes To Midnight”. Ελπίζω στον επόμενο μας δίσκο να φανούν ακόμη περισσότερο οι Maiden-ικές επιρροές μας.

Rockpages.gr: Έχεις κάποια αγαπημένη τραγουδίστρια;

Noora Louhimo: Μία από τις τραγουδίστριες που έχει επηρεάσει το στυλ μου και γενικά μου αρέσει πολύ η φωνή της είναι η Lee Aaron. Το “Metal Queen” είναι φανταστικό τραγούδι και είναι κρίμα που σταμάτησε να τραγουδάει metal και το έχει γυρίσει στη jazz.

BattleBeast02