Battle Of The Bands – Athens Calling – Final

0

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ BATTLE OF THE BANDS 2014-15 Athens Calling

 

Κυριακή 24 Μαΐου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Doors open 19:15 / Gig starts 19:30
Είσοδος: 6€

Final Concert Line-up:
DEAD SOUTH DEALERS
DIVINE DISSECTION
FLAME CUP
MAD JOHN THE WISE
NARCOSIS
WASH OF SOUNDS
* Η σειρά εμφάνισης και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία.
** Έπαθλα του Διαγωνισμού αποτελούν ηχογραφήσεις & πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα, opening acts σε συναυλίες, merchandise, φωτογραφήσεις και άλλες προσφορές από τους χορηγούς του BATTLE OF THE BANDS, οι οποίες έχουν ήδη ανακοινωθεί στο επίσημο FB Group της Διοργάνωσης.

FB Event: www.facebook.com/events/1584634728479414

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

DEAD SOUTH DEALERS
Οι Dead South Dealers δημιουργήθηκαν πριν από 2 χρόνια από τους Βαγγέλη Τσιμπινό (κιθάρα) και Νίκο Τσιμπινό (μπάσο) και τον Παύλο Κρούστη (φωνή). Συνεργάστηκαν με διάφορους μουσικούς, διασκευάζοντας κυρίως τραγούδια από όλο το φάσμα του ροκ. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι Γιώργος Τσουφαντάρης (κιθάρα) και Βασίλης Κυπριτίδης (τύμπανα), θέλοντας να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες και να δημιουργήσουν τον δικό τους ήχο.
Το γκρουπ ξεκίνησε τζαμάροντας να ταιριάζει τα αγαπημένα του είδη από stoner, southern rock, blues και metal επιρροές, χρησιμοποιώντας τις προσωπικές πινελιές πάνω σε κάθε σύνθεσή του. Πέντε μέλη με αγάπη για τη Rock μουσική χρησιμοποιούν τις πολυετείς εμπειρίες τους και τους ποικιλόμορφους χαρακτήρες τους, για να αποδώσουν σε κάθε κομμάτι ένα μέρος του εαυτού τους.
Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω στα κομμάτια για το επερχόμενο πρώτο album τους. Μεμονωμένα ως μουσικοί έχουν συμμετάσχει σε ποικίλα live events, ενώ σαν D.S.D. έχουν εμφανιστεί ως support act στους Federal Charm στον Σταυρό του Νότου.
http://www.facebook.com/deadsouthdealers
http://youtu.be/k3JmQCfgTsw

DIVINE DISSECTION
Οι Divine Dissection είναι ένα metal συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν ως OBLiviΩN, αρχές του 2014, πέντε φίλοι από το ίδιο ωδείο που θέλησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.
Ύστερα από κάποιες χρονοβόρες αλλαγές στο line-up και ως Divine Dissection πλέον, συνεχίζουν την πορεία τους και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στούντιο, γράφοντας τα δικά τους κομμάτια, με σκοπό τη δημιουργία album και live εμφανίσεων. Στις επιρροές τους καταγράφονται οι Slayer, οι Iron Maiden, οι Metallica, οι In Flames, οι Into Eternity και άλλα γκρουπ.
Το συγκροτήματα αποτελείται από τους Revekka Tsou (φωνητικά), Fanis Goulis (κιθάρα), Chris Gram (κιθάρα), Fot Kal (μπάσο) και Dimitris Koutivas (τύμπανα).
http://www.facebook.com/ObliviwnbandOfficial
http://youtu.be/1_8CkQn-L8c
http://youtu.be/pL1t-3UCldI

FLAME CUP
Οι Flame Cup δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 2011, “από μια στιγμή τρέλας, την πίστη σε ένα όνειρο και τη σκληρή δουλειά τεσσάρων χρόνων”. Από τότε μέχρι σήμερα αριθμούν 6 μέλη και εξελίσσονται συνεχώς.
Σήμερα υποστηρίζουν με αυθεντική punk και hard rock μουσική τις εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας, των τοπικών σχολείων, αλλά και όπου αλλού προσκληθούν, ενώ εμπλουτίζουν συνεχώς το ρεπερτόριό τους με καινούρια τραγούδια που γράφουν οι ίδιοι, αλλά και με διασκευές, ανεβάζοντας τον πήχη για τα σχολικά συγκροτήματα ακόμα υψηλότερα.
Η μπάντα αποτελείται από τους Αναστάση Καραΐσκο (16 ετών, 1η κιθάρα), Γιώργο Λασκαρίδη (12 ετών, πλήκτρα), Ελευθερία Λασκαρίδου (16 ετών, μπάσο), Παναγιώτη Ντουζένη (14 ετών, 2η κιθάρα), Αχιλλέα Ρούσσο (16 ετών, τύμπανα) και Δημήτρη Ρούσσο (14 ετών, φωνητικά).
http://www.facebook.com/pages/Flame-Cup/181082438612305

MAD JOHN THE WISE
Οι Mad John the Wise είναι ένα progressive metal/rock συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2011 όταν ο Δημοσθένης έψαχνε μουσικούς ώστε να σχηματίσει μια καινούρια μπάντα. Πρώτα μίλησε με τον Δημήτρη και τον Ορέστη, δυο καλούς φίλους και συμφοιτητές στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτοί κάλεσαν τον Σπύρο με τον όποιο είχαν παίξει μουσική στο παρελθόν και οι 4 τους μαζεύτηκαν για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου του 2011 και έκαναν φασαρία. Από τότε παίζουν μαζί μουσική.
Έχοντας ποικίλα ακούσματα, από punk σε stoner και από metal σε folk, αποφάσισαν να παίζουν μουσική χωρίς περιορισμούς ως προς το είδος και να αφήσουν τον τρελό-Γιάννη τον σοφό να τους οδηγήσει όπου αυτός ήθελε.
Η μπάντα ηχογράφησε το πρώτο ομώνυμο ΕP της το 2014. Τη σύνθεση αποτελούν οι Δημοσθένης Ιωάννου (κιθάρα/φωνή), Ορέστης Κατσαρός (μπάσο), Δημήτρης Ντόλκας (κιθάρα) και Σπύρος Στεφανής (τύμπανα).
http://www.facebook.com/MadJohnTheWise
http://soundcloud.com/mad-john-the-wise
http://madjohnthewise.bandcamp.com/
Κριτικές live:
http://rockinathens.gr/?p=55828
http://rockinathens.gr/?p=53877

NARCOSIS
Oι Νarcosis είναι μια heavy rock μπάντα από την Αθήνα, που ιδρύθηκε το 1998 από τον Κώστα Παππά (φωνητικά/κιθάρα). Με την πάροδο των χρόνων, ανέπτυξαν τη heavy rock μουσική τους, που χαρακτηρίζεται από έντονα guitar riffs.
Ο ήχος του γκρουπ έχει εξελιχθεί, συνδυάζοντας επιρροές από μια ποικιλία διαφορετικών στυλ, όπως το desert /grunge/alternative rock. H μπάντα έχει ηχογραφήσει συνολικά 8 demos και έχει μια μακρά ιστορία live εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ.
Το τωρινό line-up αποτελούν οι Κώστας Παππάς (φωνητικά/κιθάρα), Μάνος Σπιτιέρης (κιθάρα), Γιάννης Τούσσας (μπάσο) και Παύλος Κουναλάκης (τύμπανα).
http://www.facebook.com/Narcosis.gr
http://www.reverbnation.com/narcosisgr
http://soundcloud.com/narcosis-gr
http://soundcloud.com/soundwaystudios-mngment/narcosis-road-to-infinityhorny-night-rehearsal-recording
http://youtu.be/qj5bLl2edJ4?list=PLmNybFshaf8k87XAVGOOHueRkxl8gTx55

WASH OF SOUNDS
Οι Wash of Sounds δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2014, με σκοπό να βάλουν τη δική τους, ξεχωριστή πινελιά στον Rock χώρο, μέσα από τη μίξη των διαφορετικών ηχοχρωμάτων, που έχει να προσφέρει το κάθε μέλος τους. Μετά από κάποιες αλλαγές στην αρχική σύνθεση, συνεχίζουν ως 5μελές σχήμα, με τη Ναϊρούζ στα φωνητικά, τον Κώστα και τον Βασίλη στις κιθάρες, τον Ηλία στο μπάσο και τον Γιώργο στα τύμπανα.
Διασκευάζουν αγαπημένες επιτυχίες και, ταυτόχρονα, δουλεύουν πάνω σε πρωτότυπο, δικό τους υλικό, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τη μπάντα. Άμεσος στόχος τους είναι να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριό τους με περισσότερες δικές τους συνθέσεις και να τις παρουσιάσουν σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις.
http://www.facebook.com/washofsounds
https://youtu.be/ldUVXgyCHvE

*********

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.facebook.com/groups/BattleOfTheBands.Athens
http://www.facebook.com/groups/jnegris (Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης)
http://www.i-JUKEBOX.gr
http://www.facebook.com/overthetop.promotion
http://www.anclub.gr