BEHEMOTH – LAST DETAILS

0

Αυτές είναι οι ώρες διαξεγωγής της συναυλίας των BEHEMOTH – BOLZER – THAW, στο Fuzz.

Πόρτες: 20:00
Thaw: 20:30 – 21:10
Bolzer: 21:25 – 22:10
Behemoth: 22:40

 

Συνήθως, όταν συγκροτήματα του ακραίου χώρου της μουσικής, φτάνουν σ’ ένα status superstar, οι οπαδοί του χώρου λένε ότι “ξεπουλήθηκαν”. Αυτός είναι ο κανόνας, οι BEHEMOTH όμως αποτελούν την εξαίρεση!!! Οι Πολωνοί blackened deathsters, παρέμειναν πιστοί στην μουσική και την θεματολογία που πρεσβεύουν, χωρίς εκπτώσεις, από την αρχή της καριέρας τους, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Φροντίζουν πάντα να διατηρούν αρκετά χαρακτηριστικά στοιχεία στον ήχο τους, όπως οι ανατολίτικες επιρροές, τα πολύ-επίπεδα φωνητικά αλλά και το εκπληκτικό drumming.

Δέκα άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει οι BEHEMOTH, το ένα πιο ακραίο από το άλλο, από το ντεμπούτο τους, το 1995, με τίτλο “Sventevith (Storming Near The Baltic)”. Ξεκίνησαν ως αμιγώς black metal μπάντα, αρκετά περιορισμένη όμως στα στενά σύνορα της Πολωνίας. Το πρώτο breakthrough, έγινε με την υπογραφή τους στην Ιταλική Avantgarde Music και το τέταρτο άλμπουμ τους, το “Satanica”, όπου και πρόσθεσαν death metal στοιχεία στον ήχο τους. Από εκεί και πέρα, το νερό είχε μπει στο αυλάκι, αφού ξεκίνησαν συνεχείς, εκτεταμένες περιοδείες, μαζί με πολύ μεγάλα συγκροτήματα του χώρου αλλά και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Το 2009, ήταν η κομβική χρονιά για τους BEHEMOTH, αφού υπέγραψαν στη Nuclear Blast και κυκλοφόρησαν το “Evangelion”, το πιο επιτυχημένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα, ξεκινώντας και μία σειρά από video clip πραγματικές υπερπαραγωγές, τα οποία έχουν προκαλέσει πάταγο στο χώρο, θέτοντας νέα standards.

Την πορεία τους προς την κορυφή, ήρθε όμως να κλονίσει ένα ξαφνικό και πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, του αδιαμφισβήτητου ηγέτη τους, του Adam Darski, ευρύτερα γνωστού ως Nergal. To 2010, διαγνώστηκε με λευχαιμία και μπήκε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς γι’ αυτόν, βρέθηκε δότης μυελού των οστών και η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για κάποιο χρονικό διάστημα, το γκρουπ σταμάτησε τις περιοδείες απότομα. Επέστρεψε όμως δριμύτερος και μάλιστα στην αρχή της χρονιάς που διανύουμε, οι BEHEMOTH κυκλοφόρησαν το δέκατο άλμπουμ τους, με τον τίτλο “The Satanist”, το οποίο έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από σύσσωμο τον μουσικό τύπο.

Το γκρουπ έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένως προβλήματα λόγω της ακραίας θεματολογίας του σε ορισμένες χώρες, όχι όμως και στη δική μας, που είναι ιδιαίτερα αγαπητό. Μας έχουν επισκεφτεί τέσσερις φορές ήδη, με την πρώτη να είναι αρκετά χρόνια πίσω και την πιο πρόσφατη στο “Heavy By The Sea” φέτος το καλοκαίρι, όπου άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις. Για τον Απρίλιο του 2015, οι BEHEMOTH συμπεριέλαβαν την Ελλάδα στην επερχόμενη περιοδεία τους και θα εμφανιστούν εκ νέου στην Αθήνα στις 17 Απριλίου 2015  στο Fuzz Live Music Club και την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater. Μαζί τους, θα είναι οι εξαιρετικά ανερχόμενοι Ελβετοί BÖLZER, ένα γκρουπ που αποτελείται από δύο (απίστευτα σωματώδη) μέλη και παίζουν black / death metal, ενώ την συναυλία θα ανοίξουν οι συμπατριώτες τους, Πολωνοί THAW, ένα σχήμα που παίζει avant garde black metal με πολλά στοιχεία από post rock, ambient και industrial ενσωματωμένα στον ήχο τους.