Οι εποχές όπου το rock στην περιφέρεια είναι εδώ και καιρό παρελθόν… ευτυχώς! Κάθε χρόνο ακούμε ποιοτικές δουλειές που δεν βγαίνουν μόνο από συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι Black Hat Bones από την πατρίδα των 300 και του Λεωνίδα δεν φυλάνε Θερμοπύλες. Το “Born In A Thunder”, δεύτερό τους άλμπουμ είναι πάρα πολύ καλό. Είναι ένα υγιέστατο βήμα εξέλιξης καθώς όλα είναι καλύτερα, αλλά κυρίως τα κομμάτια. Οι συνθέσεις είναι το Α και το Ω για ένα άλμπουμ, πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι. Το “Thunderborn” θέτει τον τόνο που θα ακολουθήσει όλο το άλμπουμ με τα γιγάντια riffs και το έξυπνο ρεφρέν του. Η συνέχεια εκρηκτική με το “Back With A Black Heart” με κάτι από AC/DC στις κιθάρες, αλλά οι Black Hat Bones δεν κολλάνε στο παρελθόν και τις επιρροές που κακά τα ψέματα όλες οι μπάντες έχουν, αλλά γίνονται πιο μοντέρνοι στο “Strip Club”, ενώ μπερδεύουν κλασσικό με καινούριο στο “Eyes’n’Knives”.

Το άλμπουμ χωρίζεται στα δυο με το πιο slow κομμάτι, το ταξιδιάρικο “I Am The Sun”, που καλμάρει την ακρόαση ίσα ίσα μέχρι να μπει το “Feast With Darkness” και να γκαζώσει ξανά. Όμως, η μαγκιά τους φαίνεται στο αλήτικο “Realize”, που κινείται σαν mid-tempo, μια ταχύτητα που ανέκαθεν αποτελεί πρόσκληση. Το τελείωμα θα το ήθελα λίγο καλύτερο, αφού τα “A Better Grave” και “Concrete Youth” δεν με εντυπωσίασαν, όπως ούτε και το outro του άλμπουμ, “Six Feet Deep”.

Γενικά, έχουμε ένα πολύ αξιόλογο άλμπουμ, μια πολύ καλή κυκλοφορία που μας δείχνει ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στους Σπαρτιάτες σαν μια ανερχόμενη δύναμη στην ελληνική σκηνή.