Τόσο καλό δεν το περίμενα… και φαντάζομαι ούτε οι οπαδοί των Thin Lizzy, αλλά κυρίως οι πολέμιοι της συνέχειας της μπάντας χωρίς τον Lynott- εδώ που τα λέμε εκείνοι ίσως να μην το παραδεχτούν ποτέ κιόλας!

Σύμφωνα με τα χαρτιά μας λοιπόν ο Damon Johnson με τη βοήθεια του Scott Gorham και του Marco Mendoza έγραψαν τη μουσική και ο Ricky Warwick έγραψε στίχους για το δισκογραφικό ντεμπούτο των Black Star Riders το οποίο φυσικά ακούγεται 100% σαν Thin Lizzy. Οι διπλές κιθάρες, οι μελωδίες, τα σόλο, ο τρόπος που τραγουδάει ο Warwick, η ατάκες που πετάει ανάμεσα στα τραγούδια παραπέμπουν αμέσως και ευθέως στο μεγάλο Ιρλανδέζικο συγκρότημα και κάτι τέτοιο είναι απόλυτα λογικό και φυσικό. Το κατά πόσο είναι θεμιτό ή όχι δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Στη μπάντα υπάρχει ένας από τους θρυλικούς Lizzy, έστω κι αν είναι Αμερικανός, κι αν δεν ήταν από την αρχή, και άλλος ένας ο οποίος ήρθε αργότερα, ο Wharton, και ένας ακόμα που έπαιζε σαν Thin Lizzy από το 1999, o Marco Mendoza. Αν μη τι άλλο το πνεύμα και τα τραγούδια του Phil Lynnot κυλάνε μέσα τους και φυσικά και στον Warwick που είναι Ιρλανδός και κάτι τέτοιο είναι… υποχρέωση!

Ξεχωρίζουν το “Bound For Glory” γιατί σου κολλάει με τη μια, το “Kingdom Of The Lost” για την κέλτικη εισαγωγή και μελωδία, το “Kissing The Ground” γιατί είναι το λιγότερο Lizzy κομμάτι του άλμπουμ, το “Hoodoo Voodoo” που φέρνει λίγο στο “Shalala” και το “Valley Of The Stones” γιατί είναι κομματάρα!