Στο πνεύμα των Lynyrd Skynyrd που άργησαν, αλλά τελικά αναβίωσαν το συγκρότημα με τον αδελφό του Ronnie Van Zant, Johnnie και σύμφωνα με την έμπνευση του Gene Simmons που ουσιαστικά δήλωσε ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος σε ένα συγκρότημα, ιδού οι νέοι Blackfoot!

O Ricky Medlock (που αφαίρεσε πλέον τα “e” από το όνομα και το επίθετό του) στρατολόγησε μετά από κοπιώδη αναζήτηση τέσσερα νέα μέλη για να μεταφέρουν τη σκυτάλη ενός αξιοσημείωτου συγκρότηματος του Νότου. Φυσικά, ο ιδρυτής πρώην κιθαρίστας και τραγουδιστής των «Μαυροπόδαρων» υπογράφει τις συνθέσεις, παίζει κιθάρα σε κάποια κομμάτια και ανέλαβε την παραγωγή του “Southern Native”. Το άλμπουμ βγάζει μια φρεσκάδα, ενώ o ήχος παραπέμπει στην ατόφια hard rock περίοδο του συγκροτήματος και όχι στην πιο εμπορική μεταγενέστερη.

To look αλλά και το στυλ που τραγουδάει ο Tim Rossi είναι σίγουρα μοντέρνος δίνοντας τον δικό του αέρα στα ζόρικα southern τραγούδια του άλμπουμ όπως το ομώνυμο, το “Whiskey Train” και το “Love This Town”. Του ταιριάζουν επίσης οι μπαλάντες, ή έστω τα πιο αργά κομμάτια του “Southern Native”, όπως τα “Everyman” και “Take Me Home” ενώ μια από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ είναι η διασκευή στο “Ohio” των θρυλικών Crosby, Stills, Nash & Young.

Γενικά, το πείραμα του Medlock μοιάζει επιτυχημένο. Ωστόσο, αν εξαιρέσεις το “Southern Native” και το “Ohio” που είναι διασκευή, κανένα από τα υπόλοιπα δεν θα σου μείνουν εύκολα στο μυαλό. Είναι καλοπαιγμένα, με άψογη παραγωγή, αλλά κάτι λείπει για να ικανοποιήσει τις τεράστιες απαιτήσεις που συνοδεύονται από το όνομα “Blackfoot”. Αν ο «στρατηγός» Medlock το βρει το επόμενο άλμπουμ θα είναι πολύ δυνατό. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τους βλέπαμε live –έστω και στο YouTube- για να τους ακούσουμε να παίζουν και τα παλιά κομμάτια.

ΥΓ.: Το άλμπουμ κλείνει με ένα μαγικό tex-mex instrumental!