Σε συνέντευξή του στο Ολλανδικό περιοδικό Aardshock o Ritchie Blackmore μίλησε αναλυτικά για τους νέους Rainbow, την επιλογή μελών για το συγκρότημα και ποια τραγούδια θα παίξουν στις 3 συναυλίες του καλοκαιριού. «Η όλη ιδέα ήταν να βρω καλούς μουσικούς», λέει ο Ritchie, «φυσικά, υπάρχουν και τα πιο γνώριμα ονόματα, αλλά δεν ήθελα αυτό. Αντίθετα με άλλους προτιμώ να ανακαλύπτω νέους μουσικούς που μπορούν να δώσουν μια φρέσκια προσέγγιση στη μουσική μου. Είναι σπουδαίο να παρουσιάζεις νέους μουσικούς στο κοινό».

Μιλώντας για την έμπνευση να… επιστρέψει στο rock είπε: «σκέφτηκα κάποια στιγμή πόσο ωραία θα ήταν να ξανάπαιζα τα παλιά τραγούδια. Παρόλα αυτά, όσο περισσότερο το σκεφτόμουν, τόσο περισσότερο δεν μου άρεσε και τόσο η ιδέα. Μέχρι που ανακάλυψα τον Ronnie (Romero) και η ιδέα μου ξανάρθε. Έχει πολύ καλή φωνή και μου έδωσε την ώθηση που χρειαζόμουν. Είμαι απαιτητικός όσον αφορά τους τραγουδιστές, αλλά με τον Ronnie η αίσθηση είναι πολύ καλή. Ο τύπος έχει λαμπρό μέλλον στη μουσική. Ήταν η τέλεια επιλογή γιατί η φωνή του θυμίζει Dio, αλλά είναι αρκετά πλαστική ώστε να μπορεί να τραγουδήσει και αυτά του Ian (Gillan)».

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα σχετικά με το τι θα παίξει η καινούρια μπάντα του Blackmore λέει: «το σετ θα είναι 70% Rainbow, συμπεριλαμβανομένου του “Stargazer”, γιατί πολλοί θέλουν να το ακούσουν. Το υπόλοιπο 30% θα είναι Deep Purple. Θα εστιάσουμε στα πιο γνωστά κομμάτια και η περίοδος του Dio θα είναι ο βασικός μας άξονας, αν και θα παίξουμε τραγούδια και από τις περιόδους με Turner και Bonnet. Όσον αφορά τα Deep Purple τραγούδια θα παίξουμε από την εποχή του Gillan, αλλά και κάτι από του Coverdale».

Στο επόμενο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τους οπαδούς που δεν είχαν την τύχη να εξασφαλίσουν εισιτήριο για αυτές τις τρεις συναυλίες, το ενδεχόμενο δηλαδή να γίνουν κι άλλες, ο Ritchie δήλωσε: «Επέλεξα να κάνω μόνο τρεις συναυλίες επίτηδες, για να δω αν μπορώ ακόμα να το κάνω. Φυσικά, υπήρξαν πολλές ελκυστικές προσφορές, ειδικά από τη Σουηδία και τη Φιλανδία, αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε και την Γερμανική περιοδεία με τους Blackmore’s Night τον Ιούλιο.(…)  Αν το απολαύσουμε και η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική, τότε δεν αποκλείω την πιθανότητα να συνεχίσουμε. Βέβαια, αν υπάρξει δεύτερος γύρος εμφανίσεων θα είναι πλέον το 2017. Αλλά ο πιο κρίσιμος παράγοντας θα είναι η χημεία ανάμεσα στους μουσικούς και η ανταπόκριση του κόσμου. Οι συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν για να μπορούμε να τις κυκλοφορήσουμε αργότερα. Πάντως, η καρδιά μου ανήκει πάντα στην αναγεννησιακή μουσική».