Με τη νέα δουλειά τους –ένατη, κατά σειρά- δουλειά οι Νορβηγοί black/folk/avant-garde metallers αποδεικνύουν περίτρανα ότι αν μη τι άλλο ξέρουν να επιστρέφουν «δυνατά» μετά από μια περίοδο… ας την πούμε περίοδο μετριότητας. Για να εξηγούμαι, μετριότητα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ακολούθησε μετά το υπέροχο “Empiricism”.

Στο “Urd” δεν βρήκα fillers και μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που ακούγεται εδώ το γρύλισμα του Vintersorg. Παράλληλα ο ICS Vortex χαρίζει τα καθαρά φωνητικά του σε περισσότερες δόσεις από όσο μας είχαν συνηθίσει ως τώρα οι Borknagar. Τα κομμάτια είναι πιασάρικα και διαθέτουν ευκολομνημόνευτα μελωδικά ρεφραίν, ενώ παρόντα είναι πάντα τα ατμοσφαιρικά folk σημεία, σήμα κατατεθέν της μπάντας. Τα πλήκτρα ακούγονται κάπως «αναβαθμισμένα», κάτι που ίσως θα πρέπει να αποδοθεί στην πολύ καλή παραγωγή.   

Άξια λόγου είναι αρκετά τραγούδια. Από το πανέμορφο instrumental “The Plains Of Memories” μέχρι τους δυναμίτες “Routs”, “The Earthling”, “Frostrite” και “The Beauty Of Dead Cities” δυσκολεύομαι να χρήσω κάποιο ως το καλύτερο κομμάτι του “Urd”. Για την ακρίβεια τοποθετώ το “Urd” στις καλύτερες δουλειές των Borknagar, ένα τσακ μόνο πιο κάτω από τα ανυπέρβλητα “The Olden Domain” και “Empiricism. 
 

Tags