Το πρώτο σόλο άλμπουμ για τον κιθαρίστα των Thin Lizzy και για λίγο τον Motorhead είναι σίγουρα ενθαρρυντικό καθώς σημαίνει ότι ο Brian Robertson συνεχίζει να προσφέρει ενεργά στη μουσική που αγαπάμε.
 
Το “Diamonds And Dirt” περιέχει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις και ένα πολύ καλό σύνολο που εκτός του Robbo, αποτελείται από τον drummer των Europe, Ian Haugland, τον μπασίστα των Treat, Nalley Pallhson, έναν τραγουδιστή των MSG, Leif Sundin, έναν καλεσμένο από τους Riverdogs, Rob Lamothe, μια αγγελική φωνή, Liny Wood και έναν παραγωγό-μάγο, Chris Lainey.

Πραγματικά, τα συναισθήματα που δημιουργούνται από την κίνηση που κάνει το πόδι του Robbo και πατάει το wah πετάλι του, που «έχτισε» την καριέρα του Kirk Hammet, δεν περιγράφονται εύκολα. Για λίγο ξυπνούν όλες οι ευχάριστες αναμνήσεις από τους ύμνους των Lizzy και γίνονται ένα με αυτό που παίζει το στερεοφωνικό, όσο κι αν οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Το υλικό είναι καλό και αξιοπρεπές σε γενικές γραμμές, ενώ δεν λείπουν τα «διαμάντια», όπως το ομώνυμο κομμάτι, η διασκευή στο “Running Back” από το αξεπέραστο “Jailbreak” του ’76, το ταξιδιάρικο “Texas Wind” και το μοναδικό “Passion”.

Σίγουρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σπεύσουν να μιλήσουν για την ιδιαίτερη σχέση που είχε ο Robbo με τις καταχρήσεις και που ίσως να του στέρησαν μια μεγάλη καριέρα, μετά την αποχώρησή του από τους Motorhead και την ουσιαστική του εξαφάνιση από προσώπου γης. Σίγουρα, η εικόνα που παρουσίασε στο tribute για τον Phil Lynott, που κυκλοφόρησε και σε DVD δεν ήταν ό,τι καλύτερο, όμως μην υποτιμάτε ποτέ την καρδιά του πρωταθλητή… και ο Robbo υπήρξε τέτοιος όταν με τον έτερο κιθαρίστα των Lizzy, Scott Gorham, άλωναν τους συναυλιακούς χώρους και εκτόξευαν το όχημα του Phil Lynott σε δυσθεώρητα ύψη εμπνέοντας γενιές και γενιές συγκροτημάτων με την διπλή τους καθαριστική επίθεση, τον ήχο και κυρίως το συναίσθημα στο παίξιμό τους.

Οπότε, η χαρά και ο ενθουσιασμός είναι τα συναισθήματα που επικρατούν ακούγοντας αυτό το άλμπουμ, αφού δείχνει ότι ένας θρύλος του rock είναι δημιουργικός και διψασμένος. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερη συνέχεια…