Μόνιμη συζήτηση εδώ και καιρό στα rock και metal στέκια της Αθήνας είναι η πληθώρα των συναυλιών που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2019. Μόνιμη ερώτηση στους εαυτούς μας είναι σε ποιές θα πρωτοπάμε. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά “τσιμπημένες” και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνει επιλογή. Τα κριτήρια είναι ασφαλώς προσωπικά κι έχουν να κάνουν πρώτα απ’ όλα με το γούστο του καθενός, με το αν και πόσες φορές έχει δει στο παρελθόν τη μπάντα ή τον καλλιτέχνη που θα εμφανιστεί και πολλά άλλα.

Στις 5 Απριλίου, εμφανίζονται στην Αθήνα και το Piraeus 117 Academy, οι Bullet For My Valentine, ένα σχήμα από την Ουαλία που διαγράφει μια πολύ αξιόλογη πορεία εδώ και δεκαπέντε χρόνια έχοντας στο ενεργητικό του έξι album, το ένα καλύτερο από το άλλο με τελευταίο το παραπάνω από εξαιρετικό, “Gravity”.

Αυτή, θα είναι η δεύτερη εμφάνιση τους στην Αθήνα. Προηγήθηκε, εκείνη του 2010 στο Terra Vibe στα πλαίσια του Sonisphere Festival, κάτω από – αλλά και στη σκιά – του Big 4 (Metallica, Slayer, Anthrax και Megadeth).

BulletForMyValentine1

Όσοι βρεθήκατε τότε στη Μαλακάσσα, μη θεωρήσετε ότι έχετε καλή εικόνα για το συγκρότημα. Πρώτον γιατί είχατε το μυαλό σας στους τέσσερις μεγάλους και δεύτερον γιατί τους είδατε ντάλα μεσημέρι, με μικρό set και όχι στη δική τους σκηνή.
Οι Bullet For My Valentine είναι από τη φύση τους μια μπάντα πολύ επικοινωνιακή με το κοινό τους και για να τους απολαύσει κανείς θα πρέπει να τους δει ζωντανά κάτω από τις δικές τους συνθήκες και όπως και όλες τις μπάντες είναι η αλήθεια, στη δική τους σκηνή. Επιπλέον, έχουν περάσει εννέα χρόνια και έχουν μεσολαβήσει τρία album.

BulletForMyValentine2

Όσοι δε, δεν τους είχατε παρακολουθήσει τότε και δεν τους έχετε “πετύχει” εκτός Ελλάδας, η συναυλία αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα συγκρότημα που ολοένα και αναρριχάται στη μουσική, με σύγχρονη αντίληψη του metal και με εμφανίσεις για τις οποίες όλοι λένε τα καλύτερα. Θεωρώ ότι αυτή η συναυλία θα πρέπει να ανήκει στις προτιμήσεις των φίλων του σύγχρονου metal.

Δημήτρης Καζαντζής