Οι φίλοι της αναβίωσης του παραδοσιακού heavy metal είναι σίγουρα εξοικειωμένοι με το όνομα των Cauldron. Οι Καναδοί εντάσσονται στην κατηγορία συγκροτημάτων όπως οι Enforcer, White Wizzard, Monument κτλ. και έχουν καταφέρει μέσα σε 10 χρόνια να διανύσουν μία αξιόλογη πορεία. Η αλήθεια είναι πάντως ότι μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “Chained To The Nite”, οι Cauldron δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στα ίδια επίπεδα συνθετικής έμπνευσης με αποτέλεσμα να παραμένουν ελαφρώς στάσιμοι –όσον αφορά τη δημοτικότητά τους- σε αντίθεση με τους συνοδοιπόρους τους Enforcer που τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό τον τομέα.

Το πρώτο πράγμα που σε «τραβάει» στο “In Ruin” είναι το λιτό και αποκρυφιστικό εξώφυλλο που θα λέγαμε ότι συνάδει με τη συνολική σκοτεινή και (γιατί όχι) μελαγχολική ατμόσφαιρα του δίσκου. Τα φωνητικά του Jason Decay είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, η συνολική απόδοση είναι μάλλον κατώτερη του αναμενομένου και η παραγωγή είναι μάλλον πρόχειρη δίνοντάς σου την εντύπωση ότι προσπαθούν επιτηδευμένα να παραμείνουν σε ένα cult underground επίπεδο. Αμιγώς μουσικά δεν υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις με τις προηγούμενες δουλειές, δηλαδή το πρώιμο NWOBHM (σε στυλ Diamond Head, Angel Witch) συναντά το πρωτόλειο αμερικάνικο metal, αλλά συνολικά το “In Ruin” πάσχει από έλλειψη έμπνευσης και οργανωμένης/σκληρής δουλειάς από πλευράς Cauldron.

Αν θέλετε να έχετε τα άπαντα από τη μπάντα ή το συγκεκριμένο ιδίωμα, τότε μπορείτε κάλλιστα να επενδύσετε στη νέα δουλειά των Καναδών. Οι υπόλοιποι…

Highlight: Η Ευρωπαική διανομή του album θα γίνει από τη High Roller οπότε μάλλον θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο.