Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο άλμπουμ αυτής της «τιτάνιας» συνεργασίας των αναμφισβήτητων superstars Joe Satriani, Michael Anthony, Chad Smith και Sammy Hagar, δεν με είχε ενθουσιάσει. Όταν έχει ένα κυριολεκτικό supergroup, τότε περιμένεις και το αποτέλεσμα να είναι αντίστοιχα super…
 
Αυτό δεν συμβαίνει ούτε στο δεύτερο άλμπουμ, το οποίο παρόλο που είναι δεύτερο ονομάζεται “III”, αλλά τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Βλέπετε, τη διαφορά σε ένα συγκρότημα, είτε παλιό, είτε καινούριο, την κάνουν οι συνθέσεις. Σε αυτόν τον τομέα τα μεγάλα ονόματα έχουν κάνει καλύτερη δουλειά από ότι στο ντεμπόυτο τους. Τα δυο πρώτα κομμάτια “Last Temptation” και “Alright Alright” παίζουν το ρόλο αναγνωριστικού γύρου σε αγώνα πυγμαχίας, με τα πιο δυνατά «χτυπήματα» να «πέφτουν» από το “Different Devil” και μετά… το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κλασικό Hagar-ικό mid-tempo που κλείνει το μάτι στους Van Halen και τη σόλο καριέρα του Red Rocker.

Σπουδαίο επίσης είναι και το επίσης όχι-και-τόσο-γρήγορο “Come Closer”που μου έφερε κάτι στο μυαλό από Red Hot Chili Peppers, με τα δεύτερα φωνητικά και πάλι να φωνάζουν “Van Halen” και την κιθάρα να κάνει ένα απίστευτο ξέσπασμα. Πολύ καλό και το δραματικό, περίεργο, όσο και πρωτότυπο “Three And A Half Words”. Γενικότερα, οι τέσσερις superstars φαίνεται να αποκτούν χημεία μεταξύ τους και σε κάτι άλλο, εκτός από τον ατελείωτο χαβαλέ που θα γίνεται σίγουρα όταν συναντιούνται, στο να γράφουν τραγούδια.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η συσκευασία μετά τo “heat sensitive” κουτάκι του πρώτου άλμπουμ… απλά δεν υπάρχει, αφού όλα τα ένθετα είναι 3D με ειδικά γυαλιά να τη συνοδεύουν για να μπορείτε να χαζέψετε τις φωτογραφίες και τα υπόλοιπα «καλούδια» που περιέχει…

Φυσικά, όπως συνέβη και με το πρώτο άλμπουμ, είναι βέβαιο ότι τα κομμάτια του άλμπουμ θα απογειωθούν στις ζωντανές εμφανίσεις των Chickefoot, γεγονός που εμείς στην Ελλαδίτσα μάλλον θα περιμένουμε πάλι DVD για να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμασι!